links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Σκέφτεσαι να κάνεις τατουάζ; Πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις αυτό το άρθρο!

eikones-foverous-mpampades-tatouaz-agkalia-mora-tous-3-juniorsclub
Παρακάτω, θίγονται κάποια θέματα σχετικά με τα τατουάζ και τις συνέπειές τους. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει κάθε άτομο να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα και να αποφεύγονται οι γενικεύσεις.
Το τατουάζ είναι ένα μόνιμο σημάδι/σχέδιο επάνω στο δέρμα με την εισαγωγή χρωστικών με τσιμπήματα στο ανώτερο επίπεδο του δέρματος. Ο καλλιτέχνης τατουάζ χρησιμοποιεί μια συσκευή χειρός που λειτουργεί σαν ραπτική μηχανή, με μία ή περισσότερες βελόνες που τρυπούν το δέρμα συνεχόμενα. Με κάθε τρύπημα, η βελόνα εισάγει σταγονίδια από μελάνι.
Αυτή η διαδικασία που γίνεται χωρίς αναισθητικό προκαλεί μικρή αιμορραγία και σημαντικό πόνο.

Καταρχήν, πως γίνεται ένα τατουάζ
tatoo-juniorsclub

 Ιατρικοί προβληματισμοί
Κίνδυνος μόλυνσης 
eikones-foverous-mpampades-tatouaz-agkalia-mora-tous-22Τα τατουάζ, αυξάνουν τον κίνδυνο προσβολής από λοιμώξεις. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, μπορεί να απαιτήσει μήνες ή χρόνια θεραπείας. Ο κίνδυνος ελαχιστοποιείται αν πας σε ένα νόμιμο μαγαζί αδειούχων τατουάζ, αλλά είναι ακόμα δυνατό να υπάρξει μια σοβαρή μόλυνση ακόμη και τότε. Αν η βελόνα δεν έχει αποστειρωθεί σωστά, υπάρχει κίνδυνος τετάνου, ηπατίτιδας C και ηπατίτιδας Β.
Παρέμβαση στις ιατρικές διαγνώσεις 
Αυτό, αφορά δερματικές παθήσεις. Ένα τατουάζ μπορεί να έχει επηρεάσει την όψη του δέρματος και να κάνει δύσκολη μια ιατρική διάγνωση ή να προκαλέσει μια λανθασμένη διάγνωση. Ομολογουμένως, οι περισσότεροι γιατροί θα έχουν άλλες εξετάσεις που μπορούν να εκτελέσουν για να υπάρξει διάγνωση, αλλά μια σαφή εικόνα του δέρματος θα περιόριζε το εύρος των ελέγχων που απαιτούνται με άλλες εξετάσεις.
Αλλεργίες
Τα χρώματα των τατουάζ – ειδικά το κόκκινο, πράσινο, κίτρινο και μπλε – μπορούν να προκαλέσουν δερματική αλλεργία, όπως ένα κνησμώδες εξάνθημα πάνω στο τατουάζ. Αυτό μπορεί να συμβεί και μετά από χρόνια που έχετε κάνει το τατουάζ.
FDA Studies Effects Of Tattoo Ink On Human Health
 Άλλα δερματικά προβλήματα
Κάποιες φορές εμφανίζονται πρηξίματα που ονομάζονται κοκκιώματα.
Επίσης μπορεί να υπάρξουν συμπτώματα στον ινώδη ιστό.
Κίνδυνος θανάτου 
Μπορεί να ακούγεται μελοδραματικό, αλλά για τους ανθρώπους με σοβαρές ιατρικές παθήσεις, τα τατουάζ μπορεί να είναι ένας πραγματικός κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή. Άτομα με καρδιακές παθήσεις, επιληψία, διαβήτη, αιμορροφιλία και αλλεργίες, δεν πρέπει να τολμήσουν ένα τατουάζ. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης εκείνους που έχουν κάνει πρόσφατα μεταμόσχευση οργάνου, οποιοσδήποτε χρήστης αντιπηκτικών φαρμάκων και φυσικά οι εγκυμονούσες ή θηλάζουσες. Μερικές φορές το μελάνι, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, παρεμβαίνοντας σε φάρμακα.
Επιπτώσεις σε μαγνητική τομογραφία
eikones-foverous-mpampades-tatouaz-agkalia-mora-tous-2-juniorsclubΣπανίως βέβαια τα τατουάζ ή το μόνιμο μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο ή αίσθηση καψίματος κατά την μαγνητική τομογραφία. Επίσης, σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να προκληθούν αλλοιώσεις στην ποιότητα της εικόνας από τις χρωστικές. 
Μπορώ να είμαι αιμοδότης όταν κάνω τατουάζ; 
Αυτή η απαγόρευση ισχύει για ένα εξάμηνο ή για μεγαλύτερη ασφάλεια για 12 μήνες από την ημέρα του τατουάζ.  
Είσαστε έτοιμοι και σίγουροι για ένα τατουάζ; 
Πριν το αποφασίσετε σκεφτείτε το καλά! Αν φοβάστε ότι θα το μετανιώσετε, δώστε χρόνο στον εαυτό σας. Διαλέξτε το σημείο με το να θέλετε να φαίνεται το τατουάζ ή όχι.
  eikones-foverous-mpampades-tatouaz-agkalia-mora-tous-1-juniorsclub

Αναρωτηθείτε τα εξής όταν έχετε φτάσει στο …. παρά ένα 
Ποιος θα κάνει το τατουάζ; Να είναι ένα φημισμένο ή δοκιμασμένο μαγαζί και να έχει σχετική άδεια.
Φοράει γάντια ο καλλιτέχνης; Βεβαιωθείτε ότι ο καλλιτέχνης έχει πλύνει τα χέρια του και φοράει ένα καινούργιο ζευγάρι χειρουργικών γαντιών.
Χρησιμοποιεί τον κατάλληλο εξοπλισμό; Βελόνες και χρωστικές και  οτιδήποτε άλλο, πρέπει να βγαίνει από σφραγισμένη συσκευασία.
Αποστειρώνει τον εξοπλισμό του; Πρέπει να έχει μηχάνημα (π.χ. φούρνο αποστείρωσης) και για τις επιφάνειες να χρησιμοποιεί διάλυμα αποστείρωσης ή χλωρίνη. 

Juniors Club 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE