links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Ολυμπία Οδός: H Πρόοδος των έργων..

Οι εργασίες κατασκευής των νέων τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών αφορούν κυρίως μεγάλες κατασκευές όπως η κατασκευή σηράγγων, άνω και κάτω διαβάσεων και αντιπλημμυρικών έργων καθώς και διαπλατύνσεις της υφιστάμενης οδού αφού ο νέος αυτοκινητόδρομος ακολουθεί κατά κύριο λόγο την υφιστάμενη χάραξη.

 Οι γεωλογικές συνθήκες, οι γεωτεχνικές δυσκολίες και οι περιβαλλοντικές συνθήκες στο τμήμα αυτό, καθώς και οι απαιτήσεις των σύγχρονων προδιαγραφών χάραξης αυτοκινητοδρόμων με επαρκή γεωμετρικά χαρακτηριστικά, επιβάλλουν σε πολλές περιπτώσεις την κατασκευή ενός μεγάλου αριθμού σηράγγων. 

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα έχει πάνω από 16 χιλιόμετρα σηράγγων σε 5 σημεία: στο Δερβένι, στα Μαύρα Λιθάρια, την Ακράτα, τον Πλάτανο και στην Παναγοπούλα μικραίνοντας τις αποστάσεις και μειώνοντας τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση και προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.


Πιο συγκεκριμένα: 
Τμήμα Κόρινθος – Κιάτο
από τον ανισόπεδο κόμβο Αρχαίας Κορίνθου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Κιάτου. Τμήμα 20 χιλιομέτρων που θα περιλαμβάνει 7 άνω διαβάσεις, 19 κάτω διαβάσεις, 5 γέφυρες και 3 κόμβους
Τμήμα Κιάτο-Ξυλόκαστρο
από τον ανισόπεδο κόμβο Κιάτου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Ξυλοκάστρου. Τμήμα 14 χιλιομέτρων που θα περιλαμβάνει  4 άνω διαβάσεις, 8 κάτω διαβάσεις, 5 γέφυρες, 3 lane covers και cut& covers και 1 κόμβο. 
Τμήμα Ξυλόκαστρο – Δερβένι
από τον ανισόπεδο κόμβο  Ξυλοκάστρου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Λυκοποριάς. Τμήμα 20 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει 8 άνω διαβάσεις, 14 κάτω διαβάσεις, 7 γέφυρες 3 lane covers και cut& covers, 2 σήραγγες συνολικού μήκους 1,1 χιλιομέτρου και 2 κόμβους.
Τμήμα Δερβένι – Πλάτανος
από τον ανισόπεδο κόμβο Δερβενίου μέχρι την έξοδο της σήραγγας Πλατάνου. Τμήμα 15 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει 1 άνω διάβαση, 14 κάτω διαβάσεις, 8 γέφυρες, 2 lane covers και cut& covers, 4 σήραγγες συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων και 1 κόμβο.
Τμήμα Πλάτανος – Αίγιο
από την έξοδο της σήραγγας Πλατάνου μέχρι το Δυτικό Αίγιο. Τμήμα 22 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει 5 άνω διαβάσεις, 28 κάτω διαβάσεις, 9 γέφυρες, 2 lane covers και cut& covers και 3 κόμβους.
Τμήμα Αίγιο – Παναγοπούλα
από τον Δυτικό Αίγιο μέχρι την Δυτική Έξοδο της σήραγγας Παναγοπούλας.  Τμήμα 15 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει 19 κάτω διαβάσεις, 4 γέφυρες και τις 2 σήραγγες της Παναγοπούλας συνολικού μήκους 8,3 χιλιομέτρων και 1 κόμβο.
Τμήμα Παναγοπούλα – Ρίο
από την Δυτική Έξοδο της σήραγγας Παναγοπούλας μέχρι το Ρίο. Τμήμα 13 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει 3 άνω διαβάσεις, 27 κάτω διαβάσεις, 8 γέφυρες, 1 lane cover και 2 κόμβους.
Η συνολική πρόοδός του Έργου (Σεπτέμβριος 2016) βρίσκεται στο 85%. 
 
www.olympiaodos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE