Τα μήλα είναι από τα πιο ευρέως καλλιεργούμενα φρούτα που καταναλώνει ο άνθρωπος.
Είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, η συγκέντρωση των οποίων διαφέρει αφού εξαρτάται τόσο από την ποικιλία των μήλων όσο και από τις συνθήκες καλλιέργειας, αποθήκευσης και επεξεργασίας. Όσο ωριμάζουν τα μήλα η περιεκτικότητα τους σε πολυφαινόλες μειώνεται, ενώ σημαντικές ποσότητες φλαβονοειδων βρίσκονται στον εξωτερικό φλοιό του μήλου, όπου οι περισσότεροι από εμάς πετάμε αφού δεν μας αρέσει η φλούδα. Στην Ελλάδα οι γνωστότερες ποικιλίες είναι τα Golden Delicious (κίτρινο), τα Starkin Delicious (κόκκινο σκληρό), τα φιρίκια, και τα Γκραν Σμιθ (ξινόμηλα).
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
Το μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, C, Ε, Κ, νιασίνη, βιταμίνη Β6, φιλικό οξύ και χολίνη. Όταν μιλάμε για βιταμίνη C, το πορτοκάλι έχει την τιμητική του. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου