links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Στο ΚΕΦΙΑΠ οι πρώτοι (50) πρόσφυγες στην Αιτωλοακαρνανία;

kefiap-amfiloxias Πρόκειται για άτομα με κινητικά προβλήματα
Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Αμφιλοχίας (πρώην ΚΑΦΚΑ) αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να αποτελέσει την πρώτη δομή που θα φιλοξενήσει πρόσφυγες στην Αιτωλοακαρνανία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr πρόκειται για 50 άτομα με κινητικά προβλήματα ενώ στις σχετικές διαδικασίες εμπλέκεται το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα.
Πρόκειται για μια εξέλιξη σε γενικές γραμμές αναμενόμενη η οποία « κλείδωσε» μετά την αυτοψία που έγινε τον Σεπτέμβριο στο χώρο από κλιμάκιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εισηγήθηκε τη φιλοξενία προσφύγων σε αυτό.

Θυμίζουμε πως η περίπτωση του ΚΕΦΙΑΠ είχε έρθει στο προσκήνιο τον περασμένο Απρίλιο όταν και κλιμάκιο το επισκέφθηκε για πρώτη φορά. Τότε κατά την αυτοψία σχηματίστηκε η άποψη πως διαθέτει τις υποδομές για να φιλοξενήσει αποκλειστικά πρόσφυγες με κινητική αναπηρία που χρήζουν αποκατάστασης. Ήταν κάτι άλλωστε που είχε επισημάνει και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (ΠΟΜΑμεΑ) τονίζοντας ωστόσο την αντίθεση της στη φιλοξενία γενικά προσφύγων στο χώρο.
Η πρόταση για φιλοξενία συγκεκριμένων περιπτώσεων προσφύγων, με κινητικά και άλλα προβλήματα που χρήζουν ειδικής περίθαλψης,  είχε γίνει και από τον δήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Απόστολο Κοιμήση, με την προϋπόθεση ωστόσο να συνεχίσει να εξυπηρετείται και ο ντόπιος πληθυσμός από την δομή.
Προκύπτει λοιπόν πως πλέον ο κύβος ερρίφθη και αναμένεται να φιλοξενηθούν πρόσφυγες με κινητικά προβλήματα στο ΚΕΦΙΑΠ.
Αναφορικά με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα, πρέπει να αναφερθεί πως λειτουργεί από το Μάρτιο του 1952. Συνεργάζεται με τις κρατικές αρχές, ΜΚΟ και άλλους φορείς και οργανώσεις για να διασφαλίζει την προστασία των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο και όλων των ατόμων που εμπίπτουν στην εντολή της Ύπατης Αρμοστείας. Προσπαθεί επίσης να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη γύρω από το προσφυγικό ζήτημα με στόχο τη δημιουργία κλίματος ανοχής και σεβασμού των δικαιωμάτων των προσφύγων.
 – Νέα και Ειδήσεις για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE