links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ο Ομπάμα στην Αθήνα σύμφωνα με πληροφορίες το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου

obama-athena-episkepsi-1000.jpg
Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί για πρώτη φορά στην θητεία του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, ο Αμερικανός πρόεδρος. Θα επισκεφτεί την ελληνική πρωτεύουσα στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του στην Ευρώπη και πριν την επίσκεψή του στο Βερολίνο.
Η επίσκεψη Ομπάμα, σε μία περίοδο που ο Αμερικανός Πρόεδρος μιλάει ευθέως εναντίον της πολιτικής ασφυκτικής λιτότητας που ακολουθεί η Ε.Ε., αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Eνδεικτικά είναι όσα δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα La Repubblica.

«Πιστεύω ότι τα μέτρα λιτότητας έχουν συμβάλει στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη», δηλώνει ο αμερικανός πρόεδρος στην αποκλειστική του συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα και προσθέτει πως «ορισμένες χώρες είδαμε ότι βρέθηκαν επί σειρά ετών σε οικονομικό τέλμα, το οποίο αύξησε τις οικονομικές δυσκολίες και τους φόβους που διαπιστώνουμε (να αναφύονται) σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ιδίως στους νέους, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεθούν άνεργοι».
Υπενθυμίζεται πως ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος «έσπασε» την άτυπη συνήθεια των προκατόχων του να επισκέπτονται την τουρκική και ελληνική πρωτεύουσα μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, επιλέγοντας να μεταβεί μόνο στην Άγκυρα και όχι στην Αθήνα.

http://www.eleftherostypos.gr/politiki/45040-o-obama-stin-athena-symfona-me-plirofories-to-diimero-14-15-noemvriou/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE