links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ιόνια Οδός: Συσκότιση για την παράδοση του πρώτου τμήματος

Σε αναμονή αποφάσεων παραμένουμε για τον Αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού. 

Η πολυαναμενόμενη παράδοση του πρώτου τμήματος από το Κεφαλόβρυσο μέχρι την Αμφιλοχία μοιάζει να καθυστερεί χωρίς λόγο αλλά είναι έτσι; 
Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν διαρροές ότι ίσως να δοθεί ένα τμήμα βορειότερα οι οποίες όμως ούτε διαψεύδονται ούτε επιβεβαιώνονται.
Στην περιοχή της Αμφιλοχίας το διπλό μέτωπο των έργων (για Ιόνια και Αμβρακία Οδο) που θα απελευθερώσει την πόλη από την πολιορκία των αυτοκινήτων ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες η αδημονία για την λειτουργία της Ιόνιας Οδού είναι μεγάλη.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείο μιλώντας στο ypodomes.com είπε πως προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για παράδοση του παραπάνω τμήματος ή κάποιου άλλου (βόρεια ή νότια).
Να θυμίσουμε ότι από το καλοκαίρι υπήρχε έντονη φημολογία για παράδοση του τμήματος από το Κεφαλόβρυσο μέχρι την Αμφιλοχία, χωρίς όμως η εταιρεία παραχώρησης να έχει αφήσει να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Πάντως σε δηλώσεις που είχαν γίνει από το Υπουργείο Υποδομών είχε λεχθεί η παράδοση ενός μεγάλου τμήματος μέχρι τα τέλη του 2016.
Σήμερα το πεδίο των έργων είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και στα περισσότερα σημεία τα έργα ολοκληρώνονται με τη σήμανση, τις πλαϊνές μπάρες και την διαγράμμιση.
Σε κάποια τμήματα τα έργα είναι λίγο πιο πίσω λόγω καθυστερημένων απαλλοτριώσεων ενώ πρόσφατα ένα κονδύλι 3,1εκ.ευρώ εγκρίθηκε από το Υπουργείου Υποδομών για να ολοκληρωθεί ένα από τα τελευταία τμήματα στην περιοχή Ρίζα Ναυπακτίας που βρίσκεται στο τμήμα μετά το Αντίρριο και πριν τη Σήραγγα Κλόκοβας. Πρόκειται για ένα τμήμα 1,5χλμ κομβικό καθώς συνδέει την Σήραγγα Κλόκοβας με την περιοχή του Αντιρρίου και της Γαβρολίμνης.

Νίκος Καραγιάννης από το: ypodomes.com
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE