links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα αυτοψία στο ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας για φιλοξενία προσφύγων

kefiap-amfiloxias
To ζήτημα της εξεύρεσης χώρων και στην Αιτωλοακαρνανία για τη στέγαση προσφύγων αναμένεται να επανέλθει με έμφαση στην τοπική ατζέντα . Όπως αποκάλυψε προ ημερών το agrinionews.gr , νέα δεδομένα τίθενται και για την περίπτωση του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Αμφιλοχίας (πρώην ΚΑΦΚΑ).
Οι νεώτερες εξελίξεις έχουν να κάνουν με το γεγονός πως κλιμάκιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε εκ νέου τους χώρους του ιδρύματος την περασμένη Τετάρτη και προτίθεται πλέον να εισηγηθεί τη φιλοξενία προσφύγων σε αυτό.
Η περίπτωση του ΚΕΦΙΑΠ είχε έρθει στο προσκήνιο τον περασμένο Απρίλιο όταν και κλιμάκιο το επισκέφθηκε για πρώτη φορά.
Τότε κατά την αυτοψία σχηματίστηκε η άποψη πως διαθέτει τις υποδομές για να φιλοξενήσει αποκλειστικά πρόσφυγες με κινητική αναπηρία που χρήζουν αποκατάστασης. Ήταν κάτι άλλωστε που είχε επισημάνει και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (ΠΟΜΑμεΑ) τονίζοντας ωστόσο την αντίθεση της στη φιλοξενία γενικά προσφύγων στο χώρο.
Η πρόταση για φιλοξενία μεταναστών στο ΚΕΦΙΑΠ είχε γίνει και από τον δήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Απόστολο Κοιμήση. Ξεκαθαρίζει ωστόσο στο agrinionews.gr ο κ. Κοιμήσης ότι η πρόταση από πλευράς του έγινε προς την κατεύθυνση όχι γενικά της φιλοξενίας προσφύγων στις εγκαταστάσεις, αλλά για συγκεκριμένες περιπτώσεις ανθρώπων με κινητικά και άλλα προβλήματα που χρήζουν ειδικής περίθαλψης. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως προϋπόθεση είναι να συνεχίσει να εξυπηρετείται και ο ντόπιος πληθυσμός από την δομή.
Προτείνει, δε, να παράγεται φαγητό μέσα στους χώρους του ΚΕΦΙΑΠ, αφού όπως αναφέρει υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές ,όχι μόνο για όσους πρόσφυγες θα φιλοξενούνται εκεί αλλά και για διανομή σε άλλες δομές φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκονται σε κοντινή χιλιομετρική απόσταση (Φιλιππιάδα κ.α.).
Εξελίξεις λοιπόν για την υπόθεση αναμένονται τις επόμενες ημέρες.
 – Νέα και Ειδήσεις για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE