ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Πορτοκαλόπιτα αφράτη, εύκολη

Πορτοκαλόπιτα αφράτη, εύκολη
Τα πορτοκάλια του καλοκαιριού είναι πολύ γλυκά και θα χρειαστούμε λιγότερη ζάχαρη. Αυτό το γλυκό είναι τόσο γευστικό αυτή την εποχή!
Υλικά
5 πορτοκάλια βιολογικά
  • 150 γραμμάρια μαλακό
  • 100 γραμμάρια άσπρη ζάχαρη + 50 γραμμάρια για το σιρόπι
  • 45 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 170 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
  • Ξύστε τη φλούδα από δύο πορτοκάλια, καλοπλυμένα
  • Βγάλτε χυμό από ένα πορτοκάλι
  • Σε ένα μπολ, χτυπήστε με αυγοδάρτη το βούτυρο και τη ζάχαρη ώσπου να γίνει υγρή κρέμα
  • Μέσα σε αυτό το μείγμα ρίξτε ένα ένα τα αυγά και χτυπήστε να γίνει αφράτο
  • Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού
  • Βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ και ρίξτε το μείγμα
  • Ψήστε το 40 λεπτά
  • Σιρόπι: Σε κατσαρολάκι βράστε δύο ποτήρια νερό με τη ζάχαρη για 4 λεπτά
  • Όταν ψηθεί το κέικ σας, έτσι όπως είναι ζεστό ρίξτε από πάνω λίγο λίγο το σιρόπι
  • Αφήστε το να το απορροφήσει τελείως, να κρυώσει και μετά βγάλτε το
  • Υπέροχη η πορτοκαλόπιτα αν την σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό!


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

NEXT PAGE