Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Πορτοκαλόπιτα αφράτη, εύκολη

Πορτοκαλόπιτα αφράτη, εύκολη
Τα πορτοκάλια του καλοκαιριού είναι πολύ γλυκά και θα χρειαστούμε λιγότερη ζάχαρη. Αυτό το γλυκό είναι τόσο γευστικό αυτή την εποχή!
Υλικά
5 πορτοκάλια βιολογικά
  • 150 γραμμάρια μαλακό
  • 100 γραμμάρια άσπρη ζάχαρη + 50 γραμμάρια για το σιρόπι
  • 45 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 170 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
  • Ξύστε τη φλούδα από δύο πορτοκάλια, καλοπλυμένα
  • Βγάλτε χυμό από ένα πορτοκάλι
  • Σε ένα μπολ, χτυπήστε με αυγοδάρτη το βούτυρο και τη ζάχαρη ώσπου να γίνει υγρή κρέμα
  • Μέσα σε αυτό το μείγμα ρίξτε ένα ένα τα αυγά και χτυπήστε να γίνει αφράτο
  • Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού
  • Βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ και ρίξτε το μείγμα
  • Ψήστε το 40 λεπτά
  • Σιρόπι: Σε κατσαρολάκι βράστε δύο ποτήρια νερό με τη ζάχαρη για 4 λεπτά
  • Όταν ψηθεί το κέικ σας, έτσι όπως είναι ζεστό ρίξτε από πάνω λίγο λίγο το σιρόπι
  • Αφήστε το να το απορροφήσει τελείως, να κρυώσει και μετά βγάλτε το
  • Υπέροχη η πορτοκαλόπιτα αν την σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό!


Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

NEXT PAGE