ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Βίντεο: Έτσι μπορούν να κλέψουν την κάρτα και το PIN σας από το ΑΤΜ

Βίντεο καταγράφει τον τρόπο με τον οποίο επιτήδειοι καταφέρνουν να αφαιρέσουν το PIN και την κάρτα πελάτη από το ΑΤΜ τράπεζας (Video)
Ένα βίντεο, που καταγράφει καρέ καρέ την παγίδα που στήνεται από επιτήδειους, σε πελάτες που πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω ΑΤΜ, δημοσίευσε η τράπεζα Barclays.
Σ' αυτό φαίνεται καθαρά πως ο πελάτης νομίζει πως πραγματοποιεί την συναλλαγή του με απόλυτη ασφάλεια, ωστόσο δεν έχει προσέξει την παγίδα που του έχουν στήσει. Ενώ, λοιπόν, στέκεται μπροστά από το ATM και περιμένει να πάρει τα χρήματα από το μηχάνημα, μία γυναίκα στέκεται από πίσω του και παρακολουθεί τους αριθμούς που πατάει, μαθαίνοντας έτσι το PIN του.
Στη συνέχειά τίθεται σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου, με τη γυναίκα να ρίχνει κάτω αντικείμενα, αποσπώντας την προσοχή του, με τον πελάτη να σπεύδει να τη βοηθήσει. Εκείνη την ώρα ο συνεργός της, που κάνει πως βγάζει χρήματα από το διπλανό ΑΤΜ, με μία αστραπιαία κίνηση, παίρνει την κάρτα του ανυποψίαστου θύματος και την αντικαθιστά με μία ψεύτικη.

Έτσι, ο πελάτης που δεν έχει αντιληφθεί τι ακριβώς έχει συμβεί παίρνει τα χρήματα και την ψεύτικη κάρτα, που νομίζει ότι είναι δική του και απομακρύνεται από το μηχάνημα.
Στη συνέχεια ο συνεργός της γυναίκας πηγαίνει στο ΑΤΜ προκειμένου να αφαιρέσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί.
(ΠΗΓΗ: Independent) Αναδημοσίευση: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE