links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Σύγκρουση τρένων στην Ιταλία. Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Δύο τρένα συγκρούστηκαν στην Ιταλία, έξω από το Μπάρι το μεσημέρι της Τρίτης. Νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Αγωνιώδεις προσπάθειες από τα σωστικά συνεργεία (Video)
Δύο τρένα συγκρούστηκαν στην Ιταλία, έξω από το Μπάρι το μεσημέρι της Τρίτης, κοντά στην πόλη Κοράτο.
Τουλάχιστον 20  άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση των δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών στη νότια Ιταλία, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Πυροσβεστική. Πρόκειται για μια σιδηροδρομική γραμμή με συχνές διελεύσεις τρένων που ξεπερνούν τις 200 την ημέρα.

Τα συνεργεία διάσωσης έχουν φτάσει στο σημείο και έχει ξεκινήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού επιβατών. Δεκάδες είναι οι τραυματίες. Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και δεκάδες διασώστες βρίσκονται στο σημείο.
Δεν έχουν διασαφηνισθεί ακόμη τα αίτια της σύγκρουσης. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για φωτεινό σηματοδότη που δεν λειτούργησε στο σημείο που οι δύο γραμμές γίνονται μία.



Μετά το δυστύχημα ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επιστρέφει εκτάκτως στη Ρώμη από το Μιλάνο όπου επισκεπτόταν το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός έκανε λόγο για "τραγωδία" και στάθηκε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων. Ζήτησε από τον κρατικό μηχανισμό να κινητοποιηθεί και να παραμείνει σε εγρήγορση.

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/sugkroysh-trenwn-sthn-italia-toylaxiston-deka-nekroi.4167375.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE