links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Πανάκριβο φθάνει το καρπούζι στο τραπέζι ..


watermelon.jpg
Τεράστια είναι η «ψαλίδα» ανάμεσα στην τιμή παραγωγού και στην τιμή λιανικής στα αγροτικά προϊόντα και φυσικά  στο καρπούζι, φρούτο που βρίσκεται μεταξύ των πρώτων που προτιμώνται από τους καταναλωτές αυτή την εποχή.
Στις Λαϊκές αγορές είδαμε το καρπούζι να πωλείται 40 και 50 λεπτά το κιλό όταν ο παραγωγός το πουλά προς 17-19 λεπτά το κιλό. Βέβαια οι τιμές «παίζουν» και οι συγκεκριμένες αφορούν τιμές της περασμένης εβδομάδος.
Στα σούπερ μάρκετ η τιμή την ίδια εβδομάδα ήταν 50 λεπτά το κιλό. Το ίδιο συμβαίνει και με τα πεπόνια.  Τα πεπόνια δίνονται από τον παραγωγό προς 45-55 λεπτά το κιλό και στη λιανική φτάνει στο 1,59 ευρώ, ενώ στις λαϊκές και στα σούπερ μάρκετ μέχρι και 1,80 ευρώ το κιλό. Δηλαδή, περισσότερο από τρεις φορές πάνω. 
Με πιο …μαγικό τρόπο υπερδιπλασιάζεται η τιμή σε βάρος του καταναλωτή; Η απάντηση είναι μονολεκτική: μεσάζοντες. «Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο. Χρόνια το τονίζουμε και όλοι το γνωρίζουν. Στο τέλος, όμως οι αρμόδιοι, μένουν στις δηλώσεις και στα λόγια», τονίζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού, Ανδρέας Τσουκαλάς
Πάντως η φετινή χρονιά δεν ήταν από τις καλές για το καρπούζι στο νομό Ηλείας αφού οι χαλαζοπτώσεις και οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες ζημιές.

http://www.patrisnews.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE