links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Αναγνωρίστηκε ιαματική, η «πηγή Μουρστιάνου ή Σώκου» στην Αιτωλοακαρνανία!

Η αξιοποίησή της μπορεί να βοηθήσει την τοπική οικονομία…
Μια πηγή νερού αναγνωρίστηκε, λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων της, ως ιαματική και αναμένεται μέσω της αξιοποίησής της να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, προσελκύοντας επενδύσεις στον ιαματικό τουρισμό.
Η δεύτερη πηγή που αναγνωρίστηκε ως ιαματική, είναι ο φυσικός πόρος «πηγή Μουρστιάνου ή Σώκου» που βρίσκεται στον οικισμό Λυσιμαχείας, στην τοποθεσία Μουρστιάνου, του Δήμου Αγρινίου.
Ο φυσικός πόρος «πηγή Μουρστιάνου ή Σώκου», έχει θερμοκρασία 16,5ο C και περιέχει ραδιενεργά στοιχεία, ενώ η παροχή νερού των πηγών είναι 5 κυβικά μέτρα ανά ώρα και ο φυσικός πόρος χαρακτηρίζεται και ταυτοποιείται ως, όξυανθρακικός, ασβεστονατριούχος και υδροθειούχος.

Χρησιμοποιείται για λουτροθεραπεία, ατμόλουτρο και υδροκινησιοθεραπεία κι ενδείκνυται για ρευματικές παθήσεις, δερματικές παθήσεις, νευραλγίες και νευρίτιδες, ενώ αντενδείκνυται για καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικές αιμορραγίες ή θρομβώσεις αγγείων, καρκίνο, νευρικές και ψυχικές παθήσεις, εκχυμώσεις αιμορραγικών νόσων και εγκυμοσύνη μετά τον έκτο μήνα.
http://iaitoloakarnania.gr/2016/07/anagnoristike-iamatiki-pigi-stin-etoloakarnania/
koi-iamatika-mourstianou


http://iaitoloakarnania.gr/2016/07/anagnoristike-iamatiki-pigi-stin-etoloakarnania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE