links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Leasing και για ιδιώτες: Όταν η χρήση συμφέρει πιο πολύ από την ιδιοκτησία

leasing.jpg
Τι είναι τελικά το leasing και πώς μπορείς να αποκτήσεις το δικό σου αυτοκίνητο, αν είσαι ιδιώτης. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το private leasing και τις προοπτικές που "ανοίγει"
Η αλήθεια είναι πως όταν ακούς τον όρο "leasing", το μυαλό σου πηγαίνει αυτομάτως στις μεγάλες εταιρείες. Στην περίπτωση όμως του leasing αυτοκινήτων, το πεδίο είναι πολύ πιο ευρύ.
Ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι. Το leasing αυτοκινήτων (επιβατικών & επαγγελματικών) απευθύνεται σε όλους: εταιρείες, ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιώτες. Και το "υποκεφάλαιο" του ιδιώτη, είναι αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο, μιας και έχει να κάνει και με την εποχή που ζούμε.
To private leasing απευθύνεται λοιπόν σε φυσικά πρόσωπα και δίνει μια ρεαλιστική επιλογή εν μέσω οικονομικής κρίσης. Γιατί;

Γιατί πλέον, όλοι επανεξετάζουμε τις οικονομικές μας δυνατότητες και κινούμαστε βάσει αναγκών, αποφεύγοντας τα "ανοίγματα" και το ρίσκο. Το leasing για ιδιώτες, ανάγεται πλέον στον καλύτερο εναλλακτικό τρόπο χρήσης αλλά και απόκτησης ενός αυτοκινήτου.
Η χρονομίσθωση έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και φέρνει στο επίκεντρο της το ζήτημα της διαχείρισης του αυτοκινήτου. Με το private leasing, αυτό που μπορείς να εξασφαλίσεις μεταξύ άλλων, είναι η απόκτηση ενός πλήρους πακέτου υπηρεσιών, μιας και δεν μιλάμε για απλή ενοικίαση. Με λίγα λόγια η χρήση και οι ευκολίες διαχείρισης της, γίνονται πιο σημαντικές από την ιδιοκτησία.

Τι πρέπει να ξέρεις για το private leasing:


  Για πόσο καιρό μπορώ να έχω συμβόλαιο ως ιδιώτης;
Η διάρκεια του συμβολαίου μπορεί να διαμορφωθεί από είκοσι τέσσερις (24) έως και εβδομήντα δύο (72) μήνες, εξασφαλίζοντας ευελιξία κίνησης χωρίς δεσμεύσεις και απρόβλεπτα κόστη, σε περίπτωση που μεταβληθούν οι ανάγκες σου. Συνεπώς, είσαι ο οδηγός ενός μόνιμα καινούριου οχήματος (συνήθως υψηλότερης αξίας), καλύπτοντας όλες τις ανάγκες, περιλαμβάνοντας όλα τα έξοδα κίνησης του (εκτός καυσίμου), και το σημαντικότερο, εσύ αποφασίζεις αν θες να επιστρέψεις το όχημα όταν τελειώσει η μίσθωση.
Τι ισχύει για τη συντήρηση του οχήματος;
Η εταιρεία μίσθωσης υπολογίζει εξαρχής την μεταπωλητική αξία του οχήματος και αναλαμβάνει το ρίσκο των επισκευών και της συντήρησης του. Επιπλέον, σου εξασφαλίζει ένα σταθερό μίσθωμα και είναι υπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί στο όχημα μας με τη βοήθεια εξειδικευμένου συνεργάτη, απαλλάσσοντας μας από άγχη και επιπλέον έξοδα. Με άλλα λόγια, υπάρχει συνεργασία με τον ατομικό σου "ειδικό".
Τι περιλαμβάνει-καλύπτει το μηνιαίο μίσθωμα;
Ο κάτοχος ενός χρονομισθωμένου αυτοκινήτου ξέρει ακριβώς πόσο θα του κοστίσει το αυτοκίνητο του κάθε χρόνο. Δεν έχει να ασχοληθεί με τέλη, ασφάλιστρα και σέρβις γιατί αυτά εμπεριέχονται στο μίσθωμα.
Στην περίπτωση του Leasing για προσωπική ή επαγγελματική χρήση, το μηνιαίο μίσθωμα εκτός από το χρηματοδοτικό και το ασφαλιστικό κόστος, συμπεριλαμβάνει τα κόστη επισκευής ζημιών, συντήρησης, αλλαγής ελαστικών, τελών κυκλοφορίας, αυτοκινήτου αντικατάστασης και οδικής βοήθειας. Συνεπώς, είσαι σε θέση να γνωρίζεις εξαρχής με ακρίβεια το κόστος χρήσης του οχήματος, αφού όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο μηνιαίο μίσθωμα.
Τι έξτρα προσφέρει στον ενδιαφερόμενο;
Ο μισθωτής μπορεί να επιλέξει το αυτοκίνητο που επιθυμεί να οδηγήσει, όχι αυτό που μπορεί να αγοράσει, και να επιλέξει επίσης και τον τύπο καυσίμου που επιθυμεί. Στη λήξη της μίσθωσης απαλλάσσεται από το άγχος της αξίας μεταπώλησης του αυτοκινήτου. Παράλληλα, μπορεί να επιλέξει τον επιπλέον εξοπλισμό που θέλει, όλα αυτά μέσω μιας online πλατφόρμας. Με άλλα λόγια, η έννοια του "φτιάξ' το μόνος σου", μεταφράζεται εδώ ως: "Εσύ επιλέγεις τι θες και κάποιος άλλος το πραγματοποιεί για σένα".
To private leasing είναι επίσης ιδανικό για τον ιδιώτη που θέλει να αλλάζει συχνά αυτοκίνητο και θέλει να έχει και το κεφάλι του ήσυχο για τυχόν αναπάντεχες δαπάνες και ζημιές.
Μπορώ να αγοράσω το αυτοκίνητο που μίσθωσα;
Φυσικά, αν ο μισθωτής επιθυμεί την αγορά του οχήματος κατά τη λήξη της μισθωτικής περιόδου, μπορεί να προχωρήσει στην εξαγορά σε προσυμφωνημένη τιμή. Όπως είπαμε με τη χρονομίσθωση καλύπτονται και οι δαπάνες χρήσης του οχήματος (συντήρηση, ασφάλεια, τέλη), ενώ στο τέλος του προγράμματος δεν είναι υποχρεωτική η εξαγορά του αυτοκινήτου. Υπάρχει όμως δυνατότητα απόκτησης αν οι δύο πλευρές το επιθυμούν. Win-win situation κοινώς.
Μπόνους: Ένας μύθος και το Myth-Bust
Υπόθεση εργασίας: "Με το leasing πληρώνω περισσότερα απ' ότι θα ίσχυε αν αγόραζα το όχημα". Η απάντηση έχει να κάνει με εξέταση της χρήσης-απόκτησης ενός οχήματος, μήνα με μήνα. Λόγω κρίσης, 9 στους 10 ιδιώτες, αν όχι 9,9 στους 10, αποκτούν όχημα αγοράζοντας το με δόσεις. Με το leasing είναι πλέον σαν να αποκτάς και πάλι όχημα με δόσεις, με τη διαφορά πως ξενοιάζεις για τα "παρελκόμενα" όπως είπαμε παραπάνω, και έχεις και τη δυνατότητα να αλλάζεις αυτοκίνητο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Βαρέθηκες; Λήγει η μίσθωση, νοικιάζεις άλλο, ανάλογα με την οικονομική σου δυνατότητα, αν το επιθυμείς.

Κοινώς, δεν "δεσμεύεσαι" σε κάτι που δεν ξέρεις αν θα μπορείς να ξεχρεώσεις.

Και για να το τονίσουμε ακόμη μια φορά, δεν έχεις ασφάλιστρα, δεν έχεις service, δεν έχεις θέματα με τυχόν προβλήματα του οχήματος. Και εν τέλει, 236 ευρώ τον μήνα για ένα MERCEDES-BENZ A-180 DIESEL 1.5 109HP με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, 24ωρη εξυπηρέτηση, τέλη κυκλοφορίας included, αλλά και αλλαγή ελαστικών ανά 40.000 χλμ, ε δεν είναι και πάρα πολλά.

Είναι ζήτημα κουλτούρας το leasing; Ναι, είναι. Στη Βρετανία είναι πολύ διαδεδομένο το leasing για ιδιώτες. Στην Ελλάδα όχι ακόμα, μιας και η αίσθηση της ιδιοκτησίας είναι "κυρίαρχη". Για πόσο όμως; Ενδεχομένως για όσο δεν θα είμαστε αρκετά ενημερωμένοι, για τα οφέλη του private leasing.

http://news247.gr/eidiseis/auto/leasing-kai-gia-idiwtes-otan-h-xrhsh-symferei-pio-polu-apo-thn-idiokthsia.4091462.html     http://news247.gr/eidiseis/auto/leasing-kai-gia-idiwtes-otan-h-xrhsh-symferei-pio-polu-apo-thn-idiokthsia.4091462.html      http://news247.gr/eidiseis/auto/leasing-kai-gia-idiwtes-otan-h-xrhsh-symferei-pio-polu-apo-thn-idiokthsia.4091462.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE