ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Ένα ασθενοφόρο διαφορετικό από τα άλλα...(video)


Όπως η ζώνη ασφαλείας ή το κράνος σώζουν ζωές κατά την οδήγηση, το ίδιο ισχύει και με τη σωστή χρήση του κινητού τηλεφώνου. Ο πειρασμός της χρήσης του, είτε για συνομιλία είτε για γραπτό μήνυμα, είναι μεγάλος, αυξάνοντας έτσι το ενδεχόμενο ατυχήματος, καθώς αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Και αυτό είναι λάθος, το οποίο πιθανόν να έχει ολέθρια αποτελέσματα.

Είναι δε γεγονός ότι πολλοί, ίσως οι περισσότεροι, γνωρίζουν ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου στη διάρκεια της οδήγησης, θέτει τη δική τους ασφάλεια, αλλά και την των άλλων, σε κίνδυνο.........

Παρά ταύτα, αρκετοί εξακολουθούν να το κάνουν. Ενδεχομένως όλοι να το έχουμε κάνει κάποια στιγμή... Ωστόσο ένα απλό μήνυμα ή ένα τηλεφώνημα στην οδήγηση, μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες.

Προ ημερών, στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφόρησε ένα διαφορετικό ασθενοφόρο. Τι εννοούμε: Αντί για σειρήνα είχε ήχους από ringtones και sms notifications. Και στο πλάι υπήρχε η επιγραφή: Πρόσεχε το δρόμο, όχι το κινητό.

Στόχος ήταν να δείξει με άμεσο τρόπο ότι ο συνδυασμός του κινητού τηλεφώνου με την οδήγηση είναι επικίνδυνος.

Όσο σημαντικό κι αν είναι, ένα τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα στο δρόμο δεν είναι πιο σημαντικό από τη ζωή.

Δείτε το βίντεο με το ασθενοφόρο
 
 
Για την COSMOTE η ασφάλεια των ανθρώπων και η υπεύθυνη χρήση των τεχνολογιών που προσφέρει είναι προτεραιότητα.

Ως εκ τούτου αποφάσισε να ξεκινήσει μια σειρά από ενέργειες για να ευαισθητοποιήσει όλους και να τους παροτρύνει στην υπεύθυνη χρήση του κινητού κατά την οδήγηση.

Το πρώτο βήμα έγινε με ένα βίντεο που προβλήθηκε λίγο πριν την μεγάλη έξοδο του Πάσχα, ευαισθητοποιώντας το κοινό με ένα μήνυμα ζωής-"Η ασφάλεια σου και η ασφάλεια των άλλων, είναι σημαντικότερη από ένα μήνυμα SMS ή ένα τηλεφώνημα".

Ακολούθησε το βιωματικό παράδειγμα με το ασθενοφόρο.

Πιο σημαντικό από όλα είναι η ασφάλεια της ζωής του οδηγού. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που θέλει να 'στείλει' η COSMOTE, για έναν καλύτερο κόσμο.

                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE