links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

''ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ'' Παραδοσιακά προϊόντα στο Χολαργό !!!

Μπάμπης-Κουσιορής

Παραδοσιακό παντοπωλείο-delicatessen, ναι αυτός είναι ο όρος που πιστεύουμε πως αποδίδει πιστά το κατάστημα του Μπάμπη Κουσιορή στο Χολαργό στην οδό Σαρανταπόρου 30.

Ένα παντοπωλείο με μυρωδιές και προϊόντα των παιδικών μας χρόνων αλλά και με εκλεκτές λιχουδιές από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Μια απέραντη ποικιλία όσπριων, ξηρών καρπών, τυριών, αλλαντικών παραδοσιακών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας.

Μέσα σε λίγα τετραγωνικά έχουν χωρέσει όλα τα καλούδια της πατρίδας μας. Μέλι απ΄τα Ψαρά, παστουρμάς από τη Β.Ελλάδα  και τόσα άλλα. Προσεχτικά διαλεγμένα από τον Μπάμπη που έχει τώρα αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση από τον πατέρα του.

Να τι μας λέει ο ίδιος που μας υποδέχεται χαμογελαστός πίσω από τον πάγκο του μαγαζιού του.
Το μαγαζί λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια.
Τον Μάρτιο του 84 το πήρε ο πατέρας μου. 
Εγώ δούλευα και στο μαγαζί μαζί με τον πατέρα μου  και αλλού. Μόνος μου είμαι από το 2000

Τα μεγάλα Σούπερ μάρκετ έχουν κατακλύσει την περιοχή. Εσείς από κίνηση πώς πάτε;
Πάμε καλά. Το μαγαζί είναι παλιό, είναι γνωστό, φροντίζουμε ένα έχουμε κάτι διαφορετικό προπαντός Ελληνικό.
Κοιτάμε να έχουμε μόνο Ελληνικά προϊόντα. Κατά 95% τα προϊόντα στο μαγαζί είναι Ελληνικά. Υπάρχουν προϊόντα από όλη την Ελλάδα.
Το σλόγκαν του μαγαζιού είναι. Δεν πουλάμε design πουλάμε προϊόν.


Όταν μπορέσουμε να  το κάνουμε πιο ντιζαϊνάτο θα το κάνουμε, μας λέει, θα το κάνουν οι μικρές μια κι εκείνη την ώρα μπαίνουν στο μαγαζί οι δύο κόρες του η Μαριλένα και η Ελπινίκη, χαριτωμένες και γελαστές με τα μαλλάκια τους πιασμένα ψηλά σε κότσο. Βοηθούν και οι δύο στο μαγαζί όταν έχουν χρόνο.
Η Μαριλένα θέλει να γίνει αρχαιολόγος και  σκέφτεται ότι μια και  αυτή η δουλειά μάλλον δεν θα μπορέσει να  της προσφέρει πολλά, ένα σταθερό μισθό οπότε  θα την ενδιέφερε να δουλέψει στο μαγαζί αλλά δεν θα αγχωνόταν σαν τον μπαμπά της.
 
Όλη αυτή την δραστηριότητα της συζύγου σας την υποστηρίζετε; (η γυναίκα του Μπάμπη είναι η Άννα Κουσιορή που έχει δημιουργήσει τους Μικρούς Εξερευνητές του Πολιτισμού, ένα πυρήνα παιδείας και πολιτισμού για μικρά παιδιά στο Χολαργό)


Την υποστηρίζω όσο μπορώ, βέβαια δουλεύω πολύ αλλά όσο μπορώ την υποστηρίζω. Η γυναίκα μου είναι από τη Βόρειο Ήπειρο ήρθε στην Ελλάδα με κάποια όνειρα.
Όμως αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς τα βρήκε θέλησε να κάνει κάτι έστω  μικρό τουλάχιστον στη γειτονιά της, σε συνεργασία με άλλους γονείς και νομίζω ότι ήτανε μια πολύ υγιής αντίδραση σ’ αυτό το πράγμα που συνάντησε εδώ.
Όλοι μας πρέπει να κάνουμε κάτι έστω και λίγο να βελτιώσουμε την ισχύουσα κατάσταση.

Και για τη δουλειά του μας λέει...

Το βασικό είναι να κάνεις αυτό που σου αρέσει. Αν κάνεις αυτό που σου αρέσει θα έρθουν και τα χρήματα ανάλογα με την εποχή βέβαια.

Οι κόρες για μένα είναι μια πρόκληση για εμένα σαν πατέρας να τις βοηθήσω να γίνουν αυτό που θέλουν, να κάνουν  πράγματα που τους αρέσουν.

Πριν φύγουμε παρατηρούμε την όμορφη αυλή με τα καταπράσινα φυτά και λουλούδια μπροστά από το μαγαζί που από ότι μας λένε τα κορίτσια τα έχει φυτέψει και τα φροντίζει ο μπαμπάς τους ,ο οποίος είναι πολύ ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος αφού μαζί με άλλους εθελοντές και τις κόρες του πηγαίνει στον Υμηττό και μαζεύει τα σκουπίδια.

Το όνομα του μαγαζιού "Αμφιλοχία" οφείλεται στην καταγωγή της οικογένειας Κουσιορή από τον Ορεινό Βάλτο  της Αιτωλοακαρνανίας.
Ίσως γι’ αυτό όταν φεύγουμε από την Αμφιλοχία ένα δροσερό αεράκι μας συνοδεύει. Λέτε να μας έρχεται από τον Αμβρακικό;


ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ - παραδοσιακά προϊόντα
Σαρανταπόρου 30  Χολαργός
Τηλ .210-6532021 
(ώρες λειτουργίας 08.00-21.00)
Έκφραση Πολιτισμού
 
Έκφραση Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE