links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Σ/Κ Railgun: Το νέο υπέρ - όπλο των ΗΠΑ που αλλάζει τον πόλεμο (video)

Το νέο σούπερ- κανόνι βγάζει τον πόλεμο από την εποχή της πυρίτιδας και τον εισάγει στη νέα εποχή των μαγνητικών παλμών.
Ένα νέο υπερ-όπλο, ικανό να δημιουργήσει μια αδιαπέραστη ασπίδα γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σχεδιάσει οι ερευνητές του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού και ήδη έχουν αρχίσει οι δοκιμές του με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Όπως αναφέρει η Wall Strret Journal, το κανόνι αυτό με την ονομασία «Railgun» μπορεί να εκτοξεύει ένα βλήμα βάρους μόλις 11 κιλών το οποίο με μια ασύλληπτη ταχύτητα μπορεί να τρυπήσει επτά πλάκες ατσαλιού ανοίγοντας τρύπα διαμέτρου 12,5 εκατοστών.

Η διαφορά του συγκεκριμένου κανονιού σε σχέση με τα συμβατικά είναι ότι στην πυροδότηση και την εκτόξευση του βλήματος δεν χρησιμοποιούνται κοινά εκρηκτικά αλλά μαγνητικοί παλμοί, για τους οποίους απαιτείται η λειτουργία μιας μονάδας παραγωγής 25 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή, όση θα χρειάζονταν σχεδόν 19.000 σπίτια για τις ανάγκες τους.
Το όπλο έχει την δυνατότητα να εκτοξεύσει 10 βλήματα μέσα σε ένα λεπτό με το κάθε βλήμα να τρέχει με την αστρονομική ταχύτητα των 7.242 χιλιομέτρων την ώρα. Η διαφορά αυτών των βλημάτων σε σχέση με τα συμβατικά, είναι το γεγονός ότι αντί – λόγω της βαρύτητας να επιβραδύνεται η πορεία τους, αυτή επιταχύνεται σταδιακά.



Ένα επίσης πολύ θετικό γνώρισμα του συγκεκριμένου όπλου είναι το γεγονός ότι μπορεί να εκτοξεύει μια μεγάλη γκάμα βλημάτων, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες διασκευές, γεγονός που εξοικονομεί χρόνο και χρήμα.
Οι σχεδιαστές εκτιμούν ότι το όπλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τον στρατό ξηράς και σε πολεμικά πλοία και μάλιστα – λόγω της υψηλής ακρίβειας κρούσης, το βλήμα αυτό μπορεί να καταστρέψει αντίπαλα πολεμικά πλοία, ακόμη και πυραύλους τύπου Κρουζ εν πτήση.
Το Πεντάγωνο έχει επενδύσει σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη του νέου οπλικού συστήματος. 


sk-railgun-to-neo-uper---oplo-twn-ipa-pou-allazei-ton-polemo

Πηγή www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE