Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Πορτοκαλόπιτα χωρίς αυγά...

Υλικά (για ένα μέτριο ταψί)
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
3 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 %
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη. Δεν έχει σημασία η σειρά που θα βάλουμε τα υλικά μας. Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το νερό, το μπέικιν πάουντερ και κατόπιν το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα ενιαίο μείγμα νερουλό.
Παίρνουμε τα φύλλα ένα- ένα, τα ‘’μαδάμε’’ σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας. Χρησιμοποιούμε όλο το πακέτο. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια και το απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί μας. Το βάζουμε στο αερόθερμο να ψηθεί για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μετά βάζουμε για 5-6 λεπτά, να βράσει το νερό, η ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και περιχύνουμε το γλυκό μας.
Σημείωση: Η Πορτοκαλόπιτα αυτή δεν χρειάζεται αλεύρι . Το μυστικό της είναι ότι δένει με τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας αφού τα έχουμε ξεράνει.
http://aitoloakarnanianews.gr/%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AC/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες

NEXT PAGE