Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Και ελληνικός και... παγωμένος!!!

Αν είσαι φανατικός λάτρης του ελληνικού καφέ και ξενερώνεις που δεν μπορείς να τον απολαύσεις… τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η ζέστη χτυπάει κόκκινο… μη σκας ! Σου έχουμε τη λύση.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον αποχωριστείς.Μπορείς να τον απολαύσεις και παγωμένο και πίστεψέ με..είναι το τέλειος !
Για να στο λέω αυτό εγώ , που πίνω επί 10 χρόνια πρωί , μεσημέρι , βράδυ φραπέ κάτι σημαίνει…
Η διαδικασία δημιουργίας του είναι λίγο μπελαλίδικη , αλλά αξίζει τον κόπο.
Πως θα τον φτιάξεις , λοιπόν :
-Φτιάξε μία διπλή δόση ελληνικού (ακριβώς όπως φτιάχνεις τον ζεστό) και βάλτον στο ψυγείο για 5 λεπτάκια να κρυώσει. (εναλλακτικά μπορείς να τον χτυπήσεις με πάγο)
-Στη συνέχεια πέρασέ τον από ένα φίλτρο του γαλλικού καφέ και πρόσθεσέ τον στο ποτήρι με παγάκια. (με τριμμένο πάγο θα είναι ακόμη καλύτερος)
-Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και λίγο αφρόγαλα ή και σαντιγί..
-Και είσαι έτοιμος !
Είναι πραγματικά εξαιρετικός και έτοιμος να αλλάξει τα καλοκαίρια σου. Ως προς τον καφέ που πίνεις τουλάχιστον !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες

NEXT PAGE