links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Πιτσόψωμο της Αργυρώς..

Φτιάξτε ένα πολυ νόστιμο γεμιστό ψωμί με ότι έχετε στο ψυγείο σας! 
Mερίδες: 8 Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά
Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κύβους νωπή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. αλάτι
  • λίγο νερό χλιαρό (περίπου 1/2 φλ.)
  • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 1 φλ. χλιαρό γάλα
  • σουσάμι
  • 4 κ.σ. σπόρους (ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο κλπ.)
Γέμιση
  • ότι υπάρχει στο ψυγείο (τυριά ,αλλαντικά, λαχανικά, μαγειρεμένος κιμάς, αυγά, λουκάνικα κλπ.)
Διάλυμα αβγού
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
Για τη Μαγιά:

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10' να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και προσθέτουμε το βούτυρο. Ψιχουλιάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο να βραχεί να γίνει άμμος. Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά. Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε. Ρίχνουμε ½ φλ. νερό και ζυμώνουμε. Τέλος, προσθέτουμε τους σπόρους. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο από 45’ έως 60’. Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο, την ξεφουσκώνουμε και τη χωρίζουμε σε 2 μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο χοντρό φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση αφήνοντας 2 εκ. κενό γύρω γύρω. Ρολάρουμε το ψωμί σε ρολό και κλείνουμε τις άκρες γυρίζοντας τες προς τα κάτω.
Φτιάχνουμε και την δεύτερη φραντζόλα, τις βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 30’ να φουσκώσουν ξανά. Αλείφουμε με διάλυμα αβγού και χαράζουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 50’ περίπου να ροδίσουν στους 180º C.
Πηγή ανάρτησης www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE