links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Συνταγές μς χαλβά!!





Κορμός Χαλβά
Υλικά (για 2 φόρμες του μισού κιλού)
  • 500 gr κουβερτούρα
  • 450 gr Μακεδονικό Ταχίνι
  • 50 gr Παρθένο Σησαμέλαιο
  • 100 gr ψίχα καβουρντισμένο και ανάλατο φιστίκι Αιγίνης
  • 200 gr Μακεδονικό Χαλβά βανίλια κομμένο σε μικρούς κύβους
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι, ψιλοκομμένη και ζεματισμένη
Εκτέλεση
Λειώνουμε την κουβερτούρα και τη δουλεύουμε μαζί με το ταχίνι και το σησαμέλαιο σε μπεν-μαρί. Προσθέτουμε και τη φλούδα πορτοκάλι.
Σε φόρμα κορμού στρώνουμε χαρτί ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε λίγη σοκολάτα. Βάζουμε κύβους χαλβά και φιστίκι, προσθέτουμε ξανά σοκολάτα και πάλι χαλβά και φιστίκι μέχρι να γεμίσει η φόρμα.
Όταν ο κορμός κρυώσει, τον κόβουμε σε φέτες.
* Αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε τις φέτες του κορμού καριοκάκια




Κρέμα Χαλβά με δαμάσκηνα
Υλικά
  • 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με φιστίκι Αιγίνης
  • 220 γρ. δαμάσκηνα (αποξηραμένα)
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • ρούμι
  • φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα στο ρούμι. Βάζουμε το χαλβά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Κόβουμε τα δαμάσκηνα σε κομματάκια αφαιρώντας τα κουκούτσια, τα βάζουμε στο μπλέντερ με μία κουταλιά ρούμι και τα χτυπάμε χωρίς να τα λιώσουμε.
Σε μπολ βάζουμε το χαλβά, τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την προσθέτουμε στα μπολ ανακατεύοντας πάλι με ένα πιρούνι. Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο. Σερβίρουμε την κρέμα δροσερή πασπαλίζοντας με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.



Μπαλίτσες Μακεδονικού Χαλβά σε 4 διαφορετικές γεύσεις
Υλικά
  • 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια
  • 80 γρ. φρέσκο βούτυρο
Γεύσεις
  1. ανάλατο ξύσμα από δύο lime λεμόνια και 10 γρ. χονδροτριμμένο πράσινο πιπέρι
  2. φλούδα από ένα μανταρίνι ζεματισμένη & ψιλοκομμένη και 30 γρ. φιλέ αμύγδαλο καβουρντισμένο
  3. 30 γρ. ι νδοκάρυδο
  4. 80 γρ. κουβερτούρα λειωμένη, 40 γρ. καρύδι ψιλόκομμένο και 30 γρ. τρούφα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο mixer. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Μετά μία ώρα πλάθουμε μπαλίτσες διαμέτρου 1,5 εκ. και τις ρολλάρουμε σε μία από τις παραπάνω γεύσεις.
Πρόταση σερβιρίσματος: Σε κλαδάκι δενδρολίβανου περνάμε τις μπαλίτσες σαν σουβλάκι, αφήνοντας την κορυφή του ελεύθερη.


Muffin Χαλβά με καρύδια και γλάσο ταχινιού
Υλικά
  • 100 gr ζάχαρη
  • 150 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
  • 220 ml χυμό πορτοκάλι
  • 40 ml κονιάκ
  • 200 gr Μακεδονικό Χαλβά
  • 100 gr καρύδι ψιλοκομμένο
  • 500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι κανελο-γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι σόδα
ΓΛΑΣΟ ΤΑΧΙΝΙΟΥ
  • 500 gr ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 500 gr Μακεδονικό Ταχίνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη, το χαλβά και το λάδι μέχρι ν' αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια το αλεύρι με τη σόδα και το κανελογαρύφαλο και ανακατεύουμε απαλά.
Τέλος, προσθέτουμε αλευρωμένα τα καρύδια και μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες muffin . Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 170- 180 °C και αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε γλάσο ταχινιού.
ΓΛΑΣΟ ΤΑΧΙΝΙΟΥ
Φτιάχνουμε σιρόπι και αφού προσθέσουμε το ταχίνι, χτυπούμε το μείγμα και το διατηρούμε σε μπεν μαρί.
Με το γλάσο αυτό μπορούμε να καλύψουμε κέικ, muffins , μπισκότα, τούρτες, τσουρέκια, κρουασάν, βιεννέζικα, κοκ, εκλαίρ, σουδάκια και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε.
Είναι επίσης ιδανικό για να καλύψουμε ντόνατς και να γεμίσουμε κρέπες.
Αν το κάνετε πιο δυνατό γίνεται σάλτσα καραμέλας ταχινιού και μπορεί να συνοδέψει παγωτά και βάφλες.



Τρουφάκια με Χαλβά
Υλικά
  • 200 γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια (θρυμματισμένο)
  • 200 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
  • 1 ½ κούπα χοντροκομμένα καρύδια
  • 150 γρ. χοντροσπασμένα μπισκότα
  • 30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
  • 350 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το ταχίνι, τα μπισκότα και τα καρύδια και 50 γρ. λειωμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το θρυμματισμένο χαλβά και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή ζύμη που πλάθεται. Αν είναι αραιή, προσθέτουμε λίγο μπισκότο. Με τη ζύμη κάνουμε 60 μπαλάκια. Χωρίζουμε τα δαμάσκηνα στη μέση και σε κάθε μπαλάκι κολλάμε το μισό δαμάσκηνο. Βουτάμε τα τρουφάκια σε λιωμένη κουβερτούρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 

μακεδονικος χαλβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE