links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

To πρώτο λεωφορείο που "καίει" ανθρώπινα περιττώματα!!!

Δρομολόγια μεταξύ του αεροδρομίου του Μπρίστολ και του κέντρου του Μπαθ πραγματοποιεί το πρώτο βρετανικό λεωφορείο που κινείται με "καύσιμα" από ανθρώπινα περιττώματα και οργανικά απορρίμματα. Το Bio Bus ή αλλιώς... Poo Bus, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 40 επιβάτες.

Σύμφωνα με το BBC, κινείται με μεθάνιο που παράγεται από την επεξεργασία των απορριμμάτων, πιάνει ως 300 χιλιόμετρα την ώρα, με ένα γέμισμα, το οποίο ισοδυναμεί με τα περιττώματα που παράγουν πέντε άνθρωποι ετησίως.

Το καύσιμο με το οποίο κινείται παράγεται από την εταιρεία GENeco, ο γενικός διευθυντής της οποίας, Μοχάμεντ Σαντίκ, δήλωσε: "Τα οχήματα που κινούνται με αέριο μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις βρετανικές πόλεις".



"Το Bio bus όμως πάει ένα βήμα παραπέρα, αφού ουσιαστικά κινείται από τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή, πιθανόν και από τους ανθρώπους που ταξιδεύουν με αυτό", πρόσθεσε.

Υπεύθυνος της εταιρείας λεωφορείων του Μπαθ δηλώνει ότι το Bio bus κυκλοφορεί την κατάλληλη ώρα, αφού το Μπρίστολ θα είναι του χρόνου η ευρωπαϊκή "πράσινη" πρωτεύουσα.

Ρεπορτάζ του BBC:
 

NEXT PAGE