links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Τυροσαλάτα..


Μια κλασική τυροσαλάτα, απαλή στη γεύση που με την προσθήκη καυτερής πιπεριάς γίνεται όσο πικάντικη θέλετε. 
Την αλείφεις στο ψωμί, γεμίζεις με αυτήν ντοματίνια, πιπεριές… 
Όπως και να έχει, είναι ένα υπέροχο ορεκτικό. Μαζί και 2 παραλλαγές, μία με λιαστές ντομάτες και μία με αβοκάντο.
 Υλικά

  • 200γρ. φέτα
  • 150γρ. ανθότυρο
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 80ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μας και τα αναμιγνύετε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν όλα ένα ομοιογενές λείο μίγμα.

Βήμα 2

Το μεταφέρετε σε μπολ και το διατηρείτε στο ψυγείο ή το σερβίρετε αμέσως.

Παραλλαγή1:
Για να φτιάξετε μια τυροσαλάτα με αβοκάντο που να μοιάζει λίγο με γκουακαμόλε, ξεφλουδίζετε 2 ώριμα αβοκάντο, τα κόβετε σε κομμάτια και τα πολτοποιείτε μαζί με 100γρ. φέτα, 100γρ. τυρί κρέμα, ξύσμα από ½ λεμόνι και ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε την τυροσαλάτα πασπαλίζοντας από πάνω με 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
Παραλλαγή 2:
Για να φτιάξετε μια τυροσαλάτα με λιαστές ντομάτες βάζετε στο μπλέντερ 200γρ. λιαστές ντομάτες μαζί με 50γρ. ελαιόλαδο και τις πολτοποιείτε όσο περισσότερο γίνεται. Στη συνέχεια προσθέτετε 200γρ. κατσικίσιο τυρί, 2 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη, ανάλογο αλατοπίπερο και χτυπάτε προσθέτοντας σταδιακά 150γρ. ξινόγαλο μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ομοιογενές μείγμα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη
Food Styling: Αντωνία Κατή


Ανδρέας ΛαγόςH συνταγη ειναι απο τον 
και το olivemagazine.gr
 


 
 

NEXT PAGE