links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Επιδοτούμενα σεμινάρια για 8.500 άτομα στον αγροτικό τομέα


Πρόγραμμα που θα επιδοτεί με 900 έως 1.000 ευρώ όσους θέλουν να παρακολουθήσουν προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης για την ενασχόληση με το γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα, ετοιμάζει ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ».
Οι δράσεις του αφορούν σε αγρότες και συγκεκριμένα σε αυτοαπασχολούμενους ή υποαπασχολούμενους με εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα και ανέργους. Τίτλος του προγράμματος είναι: «Νέα δράση κατάρτισης ανέργων, αυτοαπασχολούμενων και υποαπασχολούμενων στον αγροτικό τομέα» και το κόστος του αγγίζει τα 20 εκ. ευρώ.
Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα ετοιμάζονται αυτή την περίοδο, ενώ στις γενικές κατευθύνσεις που περιγράφονται στην πρόσκληση που είχε δημοσιευτεί για την ανάδειξη του αναδόχου που θα «τρέξει» το πρόγραμμα οι προϋποθέσεις είναι:

Οι άνεργοι, οι αυτοπασχολούμενοι (μέλη αγροτικών συνεταιρισμών) και υποαπασχολούμενοι στον αγροτικό τομέα με προϋπόθεση να έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα και το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το αντίστοιχο όριο της φτώχειας ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.
Οι περιφέρειες που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι οκτώ: Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Θεσσαλία, η Ηπειρος, τα Ιόνια νησιά, η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος, το Βόρειο Αιγαίο και η Κρήτη. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του προγράμματος «θα γίνουν περίπου 385 εκπαιδεύσεις και την καθεμία από αυτές θα παρακολουθούν περίπου 25 άτομα. Η κάθε εκπαίδευση θα έχει διάρκεια 30 με 35 μέρες».
Γι” αυτές τις ώρες ο κάθε δικαιούχος θα επιδοτηθεί με 900 έως 1.000 ευρώ. Σε κάθε περιφέρεια θα παραδοθούν μαθήματα ανάλογα με το τι παράγει και σε τι ξεχωρίζει ως προς την καλλιέργεια ή την κτηνοτροφική παραγωγή. Η εκπαιδευτική ύλη θα αφορά στα κηπευτικά, τις δενδρώδεις καλλιέργειες, τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, τη μελισσοκομία, την παραγωγή τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων κ.λπ.
Που να απευθυνθείται για περισσότερα:
«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΔΗΜΗΤΡΑ»
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πατησίων & Aνδρου 1, Τ.Κ. 11257, Αθήνα
Τηλεφωνικό κέντρο: 210-823127
agriniovoice.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE