links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Τιμής ένεκεν, o Θωμάς Χούτας, με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες»

Ο δικηγόρος και τ. βουλευτής την δεκαετία του 80 Θωμάς Χούτας, υιός του μεγάλου Βαλτινού γιατρού και πολιτικού, Στυλιανού Χούτα, θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Πάνου Καμμένου στην Αιτωλ/νία
 
Ο Θωμάς Χούτας για χρόνια είχε αποτραβηχτεί από την πολιτική σκηνή ενώ το 2007 είχε στηρίξει την Δημοκρατική Αναγέννηση του Στέλιου Παπαθεμελή.

Είναι γιός ενός από τα πρόσωπα – θρύλους της συντηρητικής παράταξης στην Αιτωλ/νία, του Στυλιανού Χούτα, που μαζί με τους Στράτο και Σταμάτη, αποτέλεσαν την κυρίαρχη πολιτική τριάδα επί δεκαετίες στην Αιτωλ/νία. Ο Θωμάς Χούτας, λόγω συγκυριών δεν εθήτευσε επί μακρόν στην πολιτική σκηνή. Αρχικά (Μάιος 1980 - Μάιος 1981) χρημάτισε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας. Στις εκλογές του 1981 αναδείχθηκε πρώτος επιλαχών βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του βουλευτή - υπουργού Χριστόφορου Στράτου ορκίσθηκε ο Θωμάς βουλευτής. Επίσης, εκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές του 1985. 
 
Όμως, ύστερα από ένα περίπου εξάμηνο από την ανάληψη των βουλευτικών του καθηκόντων και μετά τη νέα καταμέτρηση των ψήφων, έχασε η Ν.Δ. στην Αιτωλοακαρνανία μια έδρα, την οποία κέρδισε το ΠΑΣΟΚ και στη θέση του Θωμά Χούτα ορκίσθηκε βουλευτής ο Αθανάσιος Δημητρακόπουλος.(σ.σ. στοιχεία από την ηλεκτρονική εφημερίδα Νέα Εποχή)

Η δε υποψηφιότητα του με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» έχει τιμητικό  χαρακτήρα, αλλά προσδίδει επιπλέον κύρος και ερείσματα σε συντηρητικούς ψηφοφόρους για το κόμμα του Πάνου Καμμένου στην Αιτωλ/νία.

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE