links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Πάσχα χωρίς μισθό Μαρτίου και δώρο

Απλήρωτοι παραμένουν 60 εργαζόμενοι της «Ολυμπίας Οδού», οι οποίοι θα αναγκαστούν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα με τις πενιχρές οικονομίες που έχουν αφήσει στην άκρη.

Σε σχετική του ανακοίνωση, το Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού Αρχ/κων Εφορειών Πατρών-Αιτ/νιας-Πελ/νησου και Ιόνιων Νήσων καταγγέλλει τα εξής:

«Σε εποχές των μνημονίων και των χαρατσιών, με μειώσεις στους μισθούς και με τις τιμές στα ύψη στα είδη πρώτης ανάγκης, η κυβέρνηση φροντίζει να μεγαλώνει τα οικονομικά προβλήματα των εργαζομένων του ΥΠΠΟΤ. Συγκεκριμένα 60 εργαζόμενοι της Ολυμπίας οδού στην αρχαιολογική εφορεία ΣΤ ΕΠΚΑ Πατρών, θα κάνουν Πάσχα χωρίς τα δεδουλευμένα του Μαρτίου και το δώρο του Πάσχα. Πρόκειται για πάγια τακτική χρόνων, ν’ αντιμετωπίζεται το προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ως εργαζόμενοι ΄΄δεύτερης΄΄ κατηγορίας, το οποίο επιβεβαιώνει η συχνότητα με την οποία καταβάλλεται ο μισθός τους. Στο ίδιο έργο, οι εργαζόμενοι το 2008, 2009, 2010 είχαν παραμείνει αρκετές φορές 2 και 3 μήνες απλήρωτοι, όπως και στην εφορεία αρχαιοτήτων ΛΣΤ ΕΠΚΑ Αιτωλοακαρνανίας όπου για το 2011, 80 εργαζόμενοι της Ιόνιας οδού πληρώθηκαν συνολικά 4-5 φορές αντί για 12.

Σε τέτοιες στιγμές όπου το κάθε ελληνικό νοικοκυριό, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, είναι απαράδεκτο να μην καταβάλλονται οι μισθοί και ειδικά μέρες εορτών. Σκόπιμο λοιπόν είναι να καταβληθούν εγκαίρως τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων και να κινητοποιηθούν οι ιθύνοντες ώστε να υπάρχει τακτική καταβολή των μισθών, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα τα οποία δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE