links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2025

Συνταγή: Μπάρες με βρώμη χωρίς ζάχαρη. by: Argiro Barbarigou

μπαρεσ με βρωμη και ταχινιΑυτές οι μπάρες είναι το ιδανικό σνακ για ενέργεια! Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και φτιάχνονται χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με τη γλύκα των χουρμάδων και της σταφίδας. 

 

📝 Υλικά

ΠοσότηταΥλικό
70 γρ.νιφάδες βρώμης
150 γρ.γάλα βρώμης
50 γρ.χουρμάδες μαλακοί (χωρίς κουκούτσι)
50 γρ.σταφίδα σουλτανίνα
1 κ.σ.ταχίνι
1/2πορτοκάλι ακέρωτο (χυμό και ξύσμα)
1/2 κ.γ.κανέλα
2 πρέζεςμαγειρική σόδα
1/2 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
50 γρ.σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (σε σταγόνες ή κομμένη)
Λίγηλιωμένη σοκολάτα για το τελείωμα

 

👩‍🍳 Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία: Στρώνουμε ένα μικρό ταψάκι (περίπου ) με αντικολλητικό χαρτί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους , στον αέρα.

  2. Μούλιασμα Φρούτων: Ζεσταίνουμε το γάλα βρώμης σε ένα κατσαρολάκι, προσέχοντας να μη βράσει. Το αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε μέσα τους χουρμάδες και τις σταφίδες. Αφήνουμε τα αποξηραμένα φρούτα να μουλιάσουν για 10 λεπτά.

  3. Άλεση: Αλέθουμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν αλεύρι.

  4. Ανάμειξη Υγρών: Προσθέτουμε στο μπλέντερ το μουλιασμένο γάλα βρώμης με τα φρούτα, το ξύσμα, τον χυμό πορτοκαλιού, το ταχίνι και την κανέλα. Αλέθουμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να γίνει ένα λείο μείγμα.

  5. Ενσωμάτωση Υλικών: Τέλος, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε τη σοκολάτα (σταγόνες ή κομμάτια), αναδιπλώνοντας απαλά το μείγμα με μια σπάτουλα.

  6. Ψήσιμο: Με ένα κουτάλι, βάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ώστε να σχηματίσει ένα τετράγωνο περίπου. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να σταθεροποιηθεί.

  7. Τελείωμα: Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το κόβουμε σε μπάρες με κοφτερό μαχαίρι. Βουτάμε τις μπάρες στη λιωμένη σοκολάτα και τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.

Οι μπάρες με βρώμη και ταχίνι διατηρούνται για πολλές ημέρες στο ψυγείο και μας δίνουν ενέργεια κάθε στιγμή!


Πηγή συνταγής: www.argiro.gr 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE