links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Συλλογή υπογραφών κατά της κατασκευής νέου πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού στη λίμνη Στράτου

Την περαιτέρω υποβάθμιση-καταστροφή της περιοχής του Αχελώου και της ζωής δεκάδων χιλιάδων κατοίκων θα φέρει, σύμφωνα με την Κίνηση Πολιτών Αιτωλοακαρνανίας, η δρομολόγηση του πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Στράτου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, δημοσιεύθηκε στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως την 8η Οκτωβρίου, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τον πλωτό φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 8 MW και συνοδά έργα της Solar Venture 3 Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.

Έργο

Πρόκειται για ένα έργο που θα βρίσκεται 9,5 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης του Αγρινίου, 1 χλμ. από τη Στράτο, 1,5 χλμ. από τη Σπολάιτα, 2,2 χλμ. από τη Νεάπολη, 2,6 χλμ. από το Ματσούκι, 4,2 χλμ. από τη Λεπενού, 4,7 χλμ. από τα Τριανταίικα και τη Μεγάλη Χώρα και 5,7 χλμ. από το Καστράκι.

Επιπλέον, θα βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου Στράτου, σε απόσταση μόλις 700 μέτρων από το Αρχαίο Θέατρο Στράτου και 1,3 χλμ. από τον Ναό του Στρατίου Διός. Σύμφωνα με την Κίνηση Πολιτών, η παρούσα δημόσια διαβούλευση αποτελεί τη 14η κατά σειρά διαβούλευση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργου ΑΠΕ στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, από τον Δεκέμβριο του 2023 έως και σήμερα.

Έκκληση

Η Κίνηση Πολιτών καλεί, δε, τους δημότες Αγρινίου τα τοπικά συμβούλια, τους συλλόγους της περιοχής, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη από όλη την επικράτεια, να ενημερωθούν και να διαδώσουν την παρούσα είδηση και να δηλώσουν την εναντίωσή τους στο έργο αυτό, μέσω της δημόσιας διαβούλευσης στην ιστοσελίδα https://eprm.ypen.gr/src/App/w1/1977.

Επιπλέον, απευθύνει έκκληση στον Δήμο Αγρινίου και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να λάβουν γνώση των ανωτέρω ΜΠΕ και να γνωμοδοτήσουν-συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις με επαρκώς τεκμηριωμένες αρνητικές γνωμοδοτήσεις, αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες να μελετήσουν πολύ σοβαρά τα αναγραφόμενα της υπόψη ΜΠΕ και να μην προσυπογράψουν την περαιτέρω καταστροφή της περιοχής του Αχελώου, καταθέτοντας τεκμηριωμένες αρνητικές γνωμοδοτήσεις.

Publisher Logo
Source: www.ypaithros.gr

   

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE