links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Κυνήγι: Τροποποιήσεις νόμου «Άργους»

Η πρόταση τροποποίησης ορισμένων διατάξεων του ν 4830/2021 γνωστού στους κυνηγούς ως νόμος Άργος

Τέθηκε σε διαβούλευση την 2η Σεπτεμβρίου 2024 ως την 16η Σεπτεμβρίου 2024 σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις» εκ του οποίου μας ενδιαφέρουν τους κυνόφιλους και κυνηγούς ιδιοκτήτες σκύλων τα άρθρα 44 έως και 47.

Το άρθρο 44 προβλέπει ότι στην υποπερ. (β) της περ. 23 του άρθρου 2 του ν. 4830/2021 (Α’ 169), περί Υπομητρώου Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων, προστίθενται οι λέξεις «και περιλαμβάνουν στους καταστατικούς σκοπούς τους την προαγωγή της φιλοζωίας και τη φροντίδα και περισυλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς» και η σχετική πρόβλεψη του νόμου για το ποιοι καταγράφονται στο ΥποΜητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων διαμορφώνεται ως εξής: ΥποΜητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων όπου καταγράφονται όλα τα αναγνωρισμένα και νομίμως λειτουργούντα φιλοζωικά σωματεία και οι φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα στην Ελλάδα ή με έδρα σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και περιλαμβάνουν στους καταστατικούς σκοπούς τους την προαγωγή της φιλοζωίας και τη φροντίδα και περισυλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Εδώ παρατηρούμε την διάθεση του νομοθέτη να θέλει να προσθέσει επιπλέον προϋποθέσεις για την καταχώρηση στο ΥποΜητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και οργανώσεων και ενώ μέχρι σήμερα ήταν αρκετό να αναγνωρίζονται στην Ελλάδα ή σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τώρα θέλει να προσθέσει και την καταστατική τους πρόβλεψη για την προαγωγή της φιλοζωϊας και τη φροντίδα και περισυλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Διαβάστε την συνέχεια στο:👉 www.kynigesia.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE