links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Εκλογές ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο debate Χάρις – Τραμπ

Λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει το ντιμπέιτ μεταξύ της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ στο στούντιο του ABC News στη Φιλαδέλφεια, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προχώρησε προς την κατεύθυνση του πρώην προέδρου, του συστήθηκε, και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της χώρας έδωσαν τα χέρια για πρώτη φορά. 

Τα περισσότερα από 90 λεπτά που ακολούθησαν έδειξαν πως η πρώτη δημόσια συνάντηση της Χάρις και του Τραμπ μπορεί και να είναι η τελευταία πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Όπως η υποψήφια των Δημοκρατικών χρειάστηκε να τονίσει κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, η Κάμαλα Χάρις δεν είναι ο Τζο Μπάιντεν.

Και αν ο Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε στο ντιμπέιτ ελπίζοντας σε μια ακόμα νίκη αντίστοιχη του Ιουνίου απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο, και τότε υποψήφιο για την προεδρία, χθες το βράδυ αποδείχθηκε ότι έπεσε έξω.

Παρότι η Κάμαλα Χάρις μίλησε συνολικά περίπου πέντε λεπτά λιγότερο από τον Ντόναλντ Τραμπ, κατάφερε να τον οδηγήσει σε δηλώσεις που κυμάνθηκαν από ψευδείς έως εξωφρενικές. Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο Τραμπ δήλωσε ότι η Χάρις συναντήθηκε με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι και τον Βλαντιμίρ Πούτιν τρεις μέρες πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία – είχε πράγματι συναντήσει τον Ζελένσκι στο Μόναχο, αλλά όχι τον Πούτιν –, ότι η Χάρις μισεί το Ισραήλ αλλά και τους Άραβες και σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, μέσα σε δύο χρόνια το Ισραήλ θα σταματήσει να υφίσταται, ότι θέλει να κάνει «εγχειρήσεις επαναπροσδιορισμού φύλου σε παράνομους αλλοδαπούς που βρίσκονται στη φυλακή». Η Χάρις, η οποία πριν την πολιτική είχε πολυετή καριέρα ως Εισαγγελέας, απέδειξε πως ήρθε διαβασμένη στο ντιμπέιτ, γνωρίζοντας πώς να εκμεταλλευτεί κάθε δυνατή ευκαιρία για να εξοργίσει τον πολιτικό της αντίπαλο. Δήλωσε ότι οπαδοί του Τραμπ φεύγουν από τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις εξαιτίας της εξάντλησης και της βαρεμάρας που προκαλούν. «Ο κόσμος δεν φεύγει από τις συγκεντρώσεις μου, έχουμε τις μεγαλύτερες, τις πιο απίθανες συγκεντρώσεις», τόνισε ο εμφανώς ενοχλημένος Τραμπ, χωρίς να γυρίσει το βλέμμα του προς την κατεύθυνση της, όσο η Χάρις μειδίαζε.

Χάνοντας την ψυχραιμία του εξαιτίας του συγκεκριμένου σχολίου, ο πρώην πρόεδρος γύρισε το ντιμπέιτ για μια ακόμα φορά στη....Δείτε ΕΔΩ την συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE