links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Η «Πράσινη Εφημερίδα» Πρώτα την διαβάζεις και μετά στην ''σπέρνεις''

Picture
source: © yoshinakaono.com

Η «Πράσινη Εφημερίδα», που εφηύρε ο εκδότης της δημοφιλούς Ιαπωνικής εφημερίδας, The Mainichi Shimbunsha, είναι προϊόν σύμπραξης με τη διαφημιστική εταιρεία Dentsu Τόκιο. Είναι φτιαγμένη από χαρτί που περιέχει  σπόρους από λουλούδια της Ιαπωνίας, αλλά κι από παπαρούνες, σκυλάκια και αγγλικές μαργαρίτες. 

Για να κατασκευαστεί το χαρτί, η εταιρεία έφτιαξε ένα πολτό από ανακυκλωμένα χαρτιά το οποίο ανέμιξε με σπόρους. Τα θεματικά οικολογικά άρθρα και οι εικόνες τυπώθηκαν με μελάνια φυτικής προέλευσης ώστε το χαρτί να μην βλάψει τη γη. Οι αναγνώστες καλούνται απλώς να κόψουν μικρά κομμάτια από την εφημερίδα, να τα θάψουν μέσα σε λίγο υγρό χώμα και να περιμένουν πότε θα βλαστήσουν. 

Picture

Το χαρτί που μπορεί να φυτευτεί βέβαια δεν είναι κάτι καινούριο. Υπάρχει στην αγορά εδώ και κάποια χρόνια και αποτελεί μείγμα ανακυκλωμένου χαρτιού, νερού και μικρών λουλουδιών ή σπόρων από βότανα (μπορείτε να το φτιάξετε ακόμα και στο σπίτι).

Και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί με έναν δημιουργικό τρόπο: μόλις τελειώσετε με αυτό, δεν το πετάτε. Το σκίζετε σε μικρά κομμάτια, το φυτεύετε και το ποτίζετε και μέσα σε λίγες εβδομάδες θα έχετε νέα φυτά και λουλούδια.
Picture
Η αφοσίωση των εργαζομένων και των εργοδοτών του στην προστασία του περιβάλλοντος είναι ήδη γνωστή χάρη σε μια προηγούμενη διαφημιστική καμπάνια για δωρεές νερού σε πληθυσμούς που υποφέρουν από τη δίψα. «Η εφημερίδα μας δεν λαμβάνει δράση μόνο μέσω της πληροφορίας, αλλά και μέσω λύσεων σε παγκόσμια προβλήματα», εξηγεί ο εκδότης της, 

Η οικολογική εφημερίδα είχε μεγάλη επιτυχία, πούλησε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα την ημέρα σε όλη τη χώρα και απέφερε έσοδα σχεδόν 700.000 δολάρια. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει επίσης και σχολεία, με στόχο να ευαισθητοποιήσει και τα παιδιά σε περιβαλλοντικά ζητήματα και να τα διδάξει τη σημασία της ανακύκλωσης

Source post: www.distaffmagazine.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE