links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Κυψέλη Αιτωλοακαρνανίας: Εκδήλωση τιμής στον αγώνα του δολοφονημένου καπνοπαραγωγού Μ. Βλάχου την Κυριακή 29/9

Εκδήλωση για τον αγωνιστή καπνοπαραγωγό Μήτσο Βλάχο, που δολοφονήθηκε από κρατικές δυνάμεις καταστολής στις 8 Σεπτέμβρη 1962 στην Κυψέλη (Σφήνα), διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, την Κυριακή 29 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ., στο χώρο του μνημείου στο χωριό.

Θα μιλήσει ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της ΟΑΣΑ, που στο κάλεσμά της, αφού αναφέρεται στα γεγονότα του 1962, μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Έτσι τους αντιμετώπισε το κράτος τους καπνοπαραγωγούς, στηρίζοντας τους καπνοβιομήχανους και τους εμπόρους που έπαιρναν την παραγωγή τους σε εξευτελίστηκες τιμές, ενώ τους έπνιγαν τα χρέη, δουλεύοντας ήλιο-με ήλιο, μέσα σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.

Σήμερα παλεύουμε για να μείνουμε στα χωριά και τα χωράφια μας και να συνεχίσουμε να παράγουμε, να ζούμε εμείς και οι οικογένειες μας με αξιοπρεπές εισόδημα, να μην μας πνίγει η θηλιά των χρεών και των μεγαλεμπόρων, να μην μας τσακίζει η ΚΑΠ και η ΕΕ. Επενδύουμε χρήμα και κόπο στις παραγωγές μας και θέλουμε εισόδημα, να πληρωνόμαστε τον ιδρώτα μας.

Η οργή, η αγανάκτηση που νοιώθουμε βλέποντας το εισόδημά μας να εξανεμίζεται στην ακρίβεια, να κερδοσκοπούν σε βάρος μας και ως παραγωγοί και ως καταναλωτές, να γίνει απόφαση αγώνα και διεκδίκησης, όχι απογοήτευση και φόβος.

Μήτσος Βλάχος
Να πιστέψουμε στο δίκαιο του αγώνα μας και κυρίως στη δύναμη της συλλογικής δράσης και κινητοποίησης. Τίποτε δε θα αλλάξει μένοντας θεατές, μπορούμε και πρέπει να γίνουμε οι πρωταγωνιστές παίρνοντας τη ζωή στα χέρια μας.

Οι συνθήκες επιβάλλουν να βγούμε πιο δυνατά και μαζικά στο προσκήνιο, στους νέους αγώνες για να κερδίσουμε όσα έχουμε ανάγκη. Αποτελέσματα και κατακτήσεις, ήρθαν μόνο με τους αγώνες μας.

Βγαίνοντας μπροστά με την οργάνωση, το δυνάμωμα και τη λειτουργία των Συλλόγων μας, της Ομοσπονδίας και τον πανελλαδικό συντονισμό, την ΠΕΜ, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, να βελτιώσουμε τη ζωή μας, να έχουμε νέες κατακτήσεις».

Καλεί σε πάλη ενάντια στο πανάκριβο κόστος παραγωγής για αγρότες και κτηνοτρόφους, το πανάκριβο κόστος ζωής, τη μείωση του εισοδήματός, διεκδικώντας λύσεις στα δίκαια αιτήματα με το πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπή των Μπλόκων και του συνεπώς οργανωμένου, αγροτικού κινήματος, καταλήγοντας:

«Τα 62 χρόνια από τη δολοφονία του συναγωνιστή μας καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου και τον ξεσηκωμό των καπνοπαραγωγών του 1962, να είναι μια αφορμή για νέους νικηφόρους αγώνες, την καλύτερη τιμή σε όσους θυσιάστηκαν, σε όσους αγωνίστηκαν, στους παππούδες και τους πατεράδες μας!».

Αρχική
Source: www.agro24.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE