Αρνάκι με πατάτες ή μοσχαράκι με κολοκυθάκια; Κοτόπουλο με μπάμιες ή ρεβυθάδα; Επιστρατεύουμε πολλών λογιών γάστρες και φτιάχνουμε καλοκαιρινά φαγητά-μέλι.
Μεγάλο πλεονέκτημα της γάστρας (πήλινη, μαντεμένια κ.ο.κ.) είναι το
καπάκι που κλείνει ερμητικά, «φυλακίζοντας» τον ατμό. Το φαγητό μένει
έτσι ζουμερό και μελωμένο, όλο γεύση και άρωμα. Όλο τον χρόνο η γάστρα
κάνει θαύματα στην κουζίνα μας. Αυτή την εποχή όμως θα κλείσουμε μέσα σε
αυτή τα πιο ωραία του καλοκαιριού: υπέροχες ρεβυθάδες με συνταγές από τις Κυκλάδες, αρνάκι σκέτο λουκούμι, ντοματένιο ή με πατάτες, μοσχαράκι μαγειρεμένο μαζί με λαχανικά του θέρους, κοτόπουλο με μπάμιες και ένα σωρό ακόμα φαγητά που θα μείνουν σε όλους αξέχαστα.
Δείτε εδώ 16 συνταγές για τη γάστρα και το πήλινο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου