links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Επιστροφή στο σχολείο: συμβουλές για γονείς.

Back-to-school

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Η επιστροφή στο σχολείο είναι μια σημαντική περίοδος για τα παιδιά και τους γονείς. 

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να προετοιμάσουν τα παιδιά τους για την νέα σχολική χρονιά:

1. Συζητήστε για την επιστροφή στο σχολείο: Επικοινωνήστε με τα παιδιά σας για το πώς νιώθουν σχετικά με την επιστροφή στο σχολείο. Ακούστε τις ανησυχίες τους και ενθαρρύνετέ τα να μοιραστούν τις προσδοκίες τους.

2. Δημιουργήστε μια ρουτίνα: Βοηθήστε τα παιδιά να προσαρμοστούν σε μια νέα καθημερινή ρουτίνα, συμπεριλαμβανομένου του ύπνου και των ωρών μελέτης. Αυτό θα τα βοηθήσει να προετοιμαστούν ψυχολογικά για το σχολείο.

3. Οργανώστε τα σχολικά υλικά: Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά έχουν όλα τα απαραίτητα σχολικά υλικά, όπως βιβλία, τετράδια και γραφική ύλη. Μπορείτε να τα εμπλέξετε στη διαδικασία επιλογής και οργάνωσης.

4. Ενθαρρύνετε την κοινωνικοποίηση: Δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να συναντήσουν τους φίλους τους πριν την έναρξη του σχολείου. Αυτό μπορεί να τα βοηθήσει να νιώσουν πιο άνετα και ενθουσιασμένα για την επιστροφή.

5. Συζητήστε για τους στόχους: Ενθαρρύνετε τα παιδιά να θέσουν στόχους για τη νέα σχολική χρονιά, είτε ακαδημαϊκούς είτε προσωπικούς. Αυτό θα τους δώσει κίνητρο και κατεύθυνση.

6. Δώστε έμφαση στη θετική σκέψη: Ενθαρρύνετε τα παιδιά να σκέφτονται θετικά για την επιστροφή στο σχολείο και να εστιάζουν στις ευκαιρίες που προσφέρει, όπως η μάθηση και η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων.

7. Ενημερωθείτε για το σχολείο: Μάθετε για τις αλλαγές που μπορεί να υπάρχουν στο σχολείο, όπως νέα προγράμματα ή δασκάλους. Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι να υποστηρίξετε τα παιδιά σας.

8. Δημιουργήστε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον: Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν ότι είστε εκεί για να τα υποστηρίξετε σε οποιαδήποτε πρόκληση αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Αυτές οι συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να κάνουν την επιστροφή στο σχολείο μια θετική και ευχάριστη εμπειρία για τα παιδιά τους.

Γιώργος Γυρνάς..







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE