links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Ηώρα του παιδιού: Το κοριτσάκι και η Νεράιδα Πριγκίπισσα.

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα γραφικό χωριό ζούσαν ένας καλόκαρδος παππούς και γιαγιά που ήταν αγαπητοί σε όλους τους χωριανούς, μικρούς και μεγάλους. 

Ο παππούς ήταν γνωστός για τις σοφές συμβουλές και την ευγενική του συμπεριφορά, ενώ η γιαγιά φημιζόταν για τις νόστιμες σπιτικές πίτες και τις μαγικές της ικανότητες αφήγησης.

Κάθε απόγευμα, καθώς ο ήλιος έπεφτε κάτω από τον ορίζοντα και τα αστέρια άρχισαν να λάμπουν στον νυχτερινό ουρανό, όλα τα παιδιά του χωριού μαζεύονταν γύρω από το άνετο εξοχικό σπίτι του παππού και της γιαγιάς για να ακούσουν τις μαγευτικές ιστορίες που έπλεκε η γιαγιά με τα λόγια της.

Ένα ιδιαίτερο αγαπημένο μεταξύ των παιδιών ήταν η ιστορία της Νεράιδας Πριγκίπισσας που ζούσε στο μαγεμένο δάσος λίγο πιο πέρα ​​από το χωριό. Σύμφωνα με τις ιστορίες της γιαγιάς, η Πριγκίπισσα της Νεράιδας είχε τη δύναμη να κάνει ευχές σε όσους είχαν καθαρή καρδιά.


Μια μέρα, μια νεαρή κοπέλα ονόματι Λίνα πλησίασε τον παππού και τη γιαγιά με μια λάμψη στα μάτια. «Θέλω να συναντήσω την Πριγκίπισσα της Νεράιδας και να κάνω μια ευχή», είπε ανυπόμονα.

Ο παππούς χαμογέλασε και χάιδεψε τη Λίνα στο κεφάλι. «Πρέπει πρώτα να αποδείξεις ότι αξίζεις, αγαπητό παιδί», είπε ευγενικά. «Η Πριγκίπισσα της Νεράιδας δίνει ευχές μόνο σε όσους δείχνουν καλοσύνη, γενναιότητα και ανιδιοτέλεια».


Αποφασισμένη να αποδείξει τον εαυτό της, η Λίνα ξεκίνησε ένα ταξίδι μέσα στο μαγεμένο δάσος, με οδηγό τη σοφία των λόγων του παππού και της γιαγιάς. Στην πορεία συνάντησε προκλήσεις και εμπόδια που δοκίμασαν το θάρρος και τη δύναμή της. Αλλά με την καθοδήγηση των σοφών διδασκαλιών των παππούδων της, η Λίνα ξεπέρασε κάθε πρόκληση με χάρη και ανθεκτικότητα.

Τελικά, μετά από πολλή επιμονή, η Λίνα βρέθηκε να στέκεται μπροστά στη μεγαλοπρεπή Πριγκίπισσα της Νεράιδας, η οποία έλαμψε με ένα απόκοσμο φως. Η Πριγκίπισσα της Νεράιδας χαμογέλασε θερμά στη Λίνα και ρώτησε: «Ποια είναι η βαθύτερη επιθυμία σου, αγαπητό παιδί;»


Με μια καρδιά γεμάτη ευγνωμοσύνη και αγάπη, η Λίνα έκανε την ευχή της – όχι για πλούτη ή φήμη, αλλά για ειρήνη και ευτυχία για όλους τους χωρικούς στο αγαπημένο της χωριό. Τα μάτια της Πριγκίπισσας της Νεράιδας άστραψαν από επιδοκιμασία καθώς εκπλήρωσε την ανιδιοτελή επιθυμία της Λίνα, γεμίζοντας το χωριό με άφθονη χαρά και αρμονία.

Από εκείνη τη μέρα, το εξοχικό του παππού και της γιαγιάς γέμισε με γέλια και αγάπη, καθώς η ανιδιοτελής πράξη της Λίνας είχε φέρει όλο το χωριό πιο κοντά. Και κάθε βράδυ, καθώς τα παιδιά μαζεύονταν για να ακούσουν τις ιστορίες της γιαγιάς, τους υπενθύμιζε τη δύναμη της καλοσύνης, της γενναιότητας και της ανιδιοτέλειας – μαθήματα που θα τους έμεναν για μια ζωή.

Και έτσι, στο χωριό όπου ζούσαν ο παππούς και η γιαγιά, άνθισε η αγάπη και η μαγεία, χάρη στην Πριγκίπισσα της Νεράιδας, την ανιδιοτελή επιθυμία της Λίνας και τη διαχρονική σοφία δύο αγαπημένων παππούδων. 

Γιώργος Γυρνάς..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE