links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Ο Δήμος Αμφιλοχίας επιδοτεί 31 θέσεις μαθητών ΕΠΑΛ!

1ο ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας

Στο πλαίσιο προγράμματος «Μεταλυκειακό έτος - τάξη μαθητείας»

Σε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε ο Δήμος Αμφιλοχίας που πλέον επιδοτεί 31 θέσεις μαθητών ΕΠΑΛ στο πλαίσιο προγράμματος «Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας».

Οι 31 αυτές θέσεις αφορούν τις ειδικότητες:

Βοηθός Νοσηλευτή – 15, Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών – 9, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, εγκαταστάσεων και Δικτύων – 7.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας συμμετέχει και φέτος στους φορείς που μετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος «Μεταλυκειακού έτους – τάξη μαθητείας», αλλά με τριπλάσιο αριθμό μαθητών.

Το πρόγραμμα του Μεταλυκειακού έτους Τάξης Μαθητείας έχει συνολική διάρκεια έντεκα μηνών και αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους, ενώ ολοκληρώνεται την 31η Ιουλίου του επομένου έτους. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα έχει διάρκεια οκτώ ωρών την ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση, που ορίζεται στο 95% επί του νόμιμου νομοθετημένου κατώτατου ορίου του ημερομίσθιου ανειδίκευτου εργάτη, σε όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο».

Το karvasaras.gr επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Αμφιλοχίας, αρμόδιο των σχολείων, κ. Κώστα Γαλάνη, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Αμφιλοχίας, στηρίζοντας την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρωτοπορεί συγκριτικά με άλλους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, γιατί επιδοτεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών, συγκριτικά με τα σχολεία.

Στηρίζαμε και στηρίζουμε πάντα την μεταλυκειακή εκπαίδευση, ούτως ώστε οι μαθητές μας να αποκτούν περισσότερες δεξιότητες και επαγγελματική εμπειρία για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς.

Παράλληλα, είναι μία σημαντικότατη οικονομική βοήθεια για 31 οικογένειες του δήμου μας, αφού οι μαθητές θα λαμβάνουν τον βασικό μισθό».

Πηγή: karvasaras.gr

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE