links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Η Ωρα του παιδιού: H σκιουρίτσα Ζαφειρένια και η κρυστάλλινη λίμνη!!

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα μαγικό δάσος, ζούσε μια όμορφη σκιουρίτσα που λεγόταν Ζαφειρένια. Δεν ήταν γνωστή μόνο για τη λαμπερή γούνα της και την φουντωτή της ουρά, αλλά και για την ευγενική της καρδιά και το περιπετειώδες πνεύμα της. 

Η Ζαφειρένια αγαπούσε να εξερευνά, κάνοντας φίλους πολλά ζώα του δάσους.
Μια ηλιόλουστη μέρα, καθώς η Ζαφειρένια έπαιζε με τους φίλους της, άκουσε μια ομάδα ζώων να συζητούν για ένα μυστηριώδες πρόβλημα.

Η πηγή νερού του δάσους, μια όμορφη κρυστάλλινη λίμνη, είχε αρχίσει να χάνει τη λάμψη της. Το νερό είχε γίνει θολό και τα ζώα ανησυχούσαν για την επιβίωσή τους. 

Η Ζαφειρένια ήξερε ότι έπρεπε να βοηθήσει. Μάζεψε το κουράγιο της και αποφάσισε να ξεκινήσει ένα ταξίδι για να βρει τη λύση. 

Στην πορεία, συνάντησε μια κουκουβάγια που ονομαζόταν Σοφία που τη συμβούλεψε να ζητήσει τη βοήθεια του μαγικού μονόκερου, της Aυγής. Η Ζαφειρένια ευχαρίστησε την Σοφία και συνέχισε το ταξίδι της μέχρι να φτάσει στο ξέφωτο της Aυγής. Η Aυγή άκουσε την ιστορία της Ζαφειρένιας και συμφώνησε να βοηθήσει. Μαζί, ξεκίνησαν για τη λιμνούλα.

Μόλις έφτασε στη λίμνη, η Aυγή χρησιμοποίησε τις μαγικές της δυνάμεις για να αποκαλύψει τη ρίζα του προβλήματος. Αποδείχθηκε ότι μια ομάδα άτακτων καλικάντζαρων μολύνει την πηγή του νερού. Η Ζαφειρένια, η Aυγή και οι νέοι τους φίλοι επινόησαν ένα σχέδιο για να ξεπεράσουν τους καλικάντζαρους και να αποκαταστήσουν την αγνότητα της λίμνης. 

Το επόμενο βράδυ, η Ζαφειρένια και οι φίλοι της με ένα κόλπο, έδιωξαν για λίγο τους καλικάτζαρους ενώ η Aυγή χρησιμοποίησε τα μαγικά της για να καθαρίσει τη λίμνη. 

Οι καλικάντζαροι, όταν επέστρεψαν, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στη δύναμη του μαγεμένου νερού και μεταμορφώθηκαν σε βοηθητικά πνεύματα του δάσους. Το επόμενο πρωί, τα ζώα του δάσους χάρηκαν καθώς είδαν τη λάμψη της λίμνης να επιστρέφει. 

Ευχαρίστησαν τη Ζαφειρένια για τη γενναιότητα και την ανιδιοτέλεια της. Από εκείνη την ημέρα, η Ζαφειρένια η σκιουρίτσα ήταν γνωστή ως η ηρωίδα που έσωσε το δάσος. Και έτσι, το μαγικό δάσος άκμασε για άλλη μια φορά και η Ζαφειρένια συνέχισε τις περιπέτειές της, πάντα έτοιμη να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη. Έγινε έμπνευση για όλα τα πλάσματα του δάσους, διδάσκοντάς τους τη σημασία της ενότητας, του θάρρους και της αγάπης κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Γιώργος Γυρνάς

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE