links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Οι κερκίδες ανοίγουν και πάλι για τον κόσμο – Πώς θα γίνεται η διαδικασία της ταυτοπροσωπίας

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης/ertnews.gr

Από την προσεχή Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, οι κερκίδες των γηπέδων ανοίγουν και πάλι για τον κόσμο, σε νέο περιβάλλον, με νέα Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας, που θα επιβάλει αυστηρές κυρώσεις. Έως τις 6 Μαρτίου όλοι οι αθλητικοί χώροι ποδοσφαίρου και μπάσκετ θα πρέπει να έχουν κάμερες, αλλιώς οι κερκίδες θα κλείσουν ξανά, ενώ από τις 9 Απριλίου ξεκινά η διαδικασία της ταυτοπροσωπίας –μέσω wallet– για την είσοδο των φιλάθλων. Ακόμη, δημιουργείται μαύρη λίστα από πρόσωπα που δεν θα δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα.

Πως θα γίνεται η είσοδος στα γήπεδα:

«Η αγορά των εισιτηρίων παραμένουν ως έχουν από τις πλατφόρμες. Με τον αριθμό του εισιτηρίου θα γίνεται χρήση του gov.gr wallet που προϋποθέτει εγγραφή στο μητρώο επικοινωνίας. Θα αναρτηθεί η ειδική πλατφόρμα emep.gov.gr», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος ανέφερε: «Νομοθέτηση, κάμερες, ταυτοπροσωπία είναι το τρίπτυχο. Μέχρι σήμερα, υπήρχε ηλεκτρονικό εισιτήριο. Δεν είναι δουλειά της αστυνομίας ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Η λύση είναι με το “κλείδωμα” του εισιτηρίου στο κινητό μας. Η αγορά του εισιτηρίου θα συνεχίσει να γίνεται με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κατεβάσουμε το gov wallet είναι η εγγραφή στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας».

Όσον αφορά τη διαδικασία ο κ. Παπαστεργίου αποσαφήνισε. ότι «Περνάμε το εισιτήριο στο wallet, σκανάρουμε από την οθόνη τον αριθμό του εισιτηρίου και το εισιτήριο μπαίνει στο κινητό. Σήμερα τα τουρνικέ δουλεύουν με barcode και qr code. Σύντομα ελπίζουμε να λειτουργούν μέχρι τον Απρίλιο και με NFC. Για ανήλικα παιδιά κάτω των 15 ετών, το wallet “βγάζει” τα παιδιά μας. Εισάγουμε τον αριθμό του εισιτηρίου. Το ποιος θα συνοδεύει το παιδί. Βάζουμε το ΑΦΜ του συγγενούς, έρχεται μήνυμα αποδοχής και το εισιτήριο μπήκε στο wallet. Το wallet κάνει την αναγνώριση και βγάζει το εισιτήριο».

Τα βήματα

Για τους ενήλικες:

  1. Συνδεόμαστε στο wallet μέσω taxis
  2. Επιλέγουμε το εισιτήριο και έτσι μπαίνει το εισιτήριο στο wallet
  3. Βλέπουμε το εισιτήριο, τον κάτοχο του εισιτηρίου και τον κωδικό του εισιτηρίου

Για τα παιδιά:

  1. Τα παιδιά άνω των 15 μπορούν να εγγραφούν κανονικά
  2. Τα παιδιά κάτω των 15 ετών μας δίνει την επιλογή το wallet και εκεί επιλέγουμε ποιος συνοδεύει το παιδί, έτσι μπαίνει κανονικά το εισιτήριο στο wallet

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν και εξειδίκευσαν τα μέτρα ενάντια στην οπαδική βία.  

Δείτε εδώ την συνέχεια και το βίντεο..........


 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE