links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

28/2/2023 - 28/2/2024 - Ένας χρόνος θλίψης, ένας χρόνος μετά...

Ήταν 28 Φεβρουαρίου 2023, ένα τραγικό ατύχημα σημειώθηκε στα Τέμπη. Η τραγωδία συγκλόνισε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρο τον πλανήτη – Η χώρα θρηνεί τις 57 ψυχές που δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στα σπίτια τους

Το ημερολόγιο λέει 28.02.2023, το ρολόι δείχνει 23:21. Παγώνει ο χρόνος για τους 350 επιβάτες του επιβατικού τρένου Intercity 62 που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι για 57 ψυχές, κυρίως μικρά παιδιά, φοιτητές, αυτή η διαδρομή ήταν η τελευταία της ζωής τους.

Ένα χρόνο μετά, ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι, εξακολουθεί να βρίσκεται σε κώμα. Παλεύει για τη ζωή του δίνοντας τον δικό του αγώνα. 

Ένα χρόνο μετά, οι πληγές εξακολουθούν να αιμορραγούν αμέτρητες φορές γιατί παραμένουν αναπάντητα.  

Ένα χρόνο μετά, οι 57 ψυχές ζητούν τη λύτρωση και οι μητέρες που δεν μπόρεσαν ποτέ να ξαναδούν τα παιδιά τους και να τα αγκαλιάσουν, 

Ένα χρόνο μετά, ζητούν ΟΛΟΙ δικαιοσύνη.

Αυτό το τραγικό γεγονός χρησιμεύει ως μια έντονη υπενθύμιση της σημασίας της διατήρησης και της βελτίωσης των προτύπων ασφάλειας των συστημάτων μεταφορών παγκοσμίως.

Είναι ζωτικής σημασίας για τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς να επενδύσουν σε υποδομές, τεχνολογία και εκπαίδευση για να αποτρέψουν τέτοια ατυχήματα στο μέλλον.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο λαός της Ελλάδας και του κόσμου στέκονται ενωμένοι στη θλίψη, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους όσων έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. 

Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να αντλήσουμε μαθήματα από αυτήν την τραγωδία και ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για να κάνουμε τα συστήματα μεταφοράς μας ασφαλέστερα για όλους.

Και πάνω απ' όλα, να ευχηθούμε, έστω και μια φορά, ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ... 

🖊Γιώργος Γυρνάς....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE