links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Σταρακά για τα δικαστήρια Αιτωλοακαρνανίας: «Πλήρως αντίθετη στην κατάργηση τους»

staraka

Σε μια τεταμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χθες το μεσημέρι, σχετικά με την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη της χώρας και συγκεκριμένα των δικαστηρίων Αιτωλοακαρνανίας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής (η μόνη βουλευτής απο τη Δυτική Ελλάδα που παρέστη στη συνεδρίαση), επισήμανε ότι τόσο η ίδια όσο και το κόμμα της είναι πλήρως αντίθετοι στο προωθούμενο νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Είχε προηγηθεί εξάλλου η παρέμβαση της για το θέμα αυτό, στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου, την Κυριακή 21/01.

Ειδικότερα, η βουλευτής του Κινήματος επισήμανε ότι «είμαστε δίπλα σε όλους τους φορείς που υπερασπίζονται το δικαίωμα του πολίτη στην εξυπηρέτηση σε δικαστικές υποθέσεις και αντίθετοι στην κατάργηση κάθε δικαστηριακής δομής στον νομό μας. Θεωρούμε ότι οι υπάρχουσες δομές είναι όχι απλώς απαραίτητες, αλλά και η ενίσχυσή τους με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό και πόρους αποτελεί ζητούμενο για την έγκαιρη και απρόσκοπτη απονομή Δικαιοσύνης σε όλες τις βαθμίδες τους.»

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε πως «Οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού, που συμμετείχαν σε σύσκεψη του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το θέμα στην οποία η αντιπολίτευση δεν καλέστηκε, έβγαιναν και μας έλεγαν ότι διατηρούνται τα δικαστήρια της Αιτωλοακαρνανίας, και μετά διαβάζαμε από διαρροές στον Τύπο ότι το Υπουργείο  προσανατολίζεται στην κατάργηση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου. Είτε λοιπόν το ένα θα ισχύει, είτε το άλλο. Είτε ψεύδονται οι βουλευτές, είτε το Υπουργείο. Εκτός αν και δύο μαζί λένε ψέμματα σε όλους μας, που αν κρίνω από τις εξελίξεις, είναι και αυτό που ισχύει.»

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης  ετοιμάζεται να θυσιάσει, ως Ιφιγένεια του δικαστικού χάρτη, μεταξύ άλλων, και τις δικαστικές δομές του νομού μας, για να φυσήξει δήθεν ούριος άνεμος στη Δικαιοσύνη» σημείωσε.

«Εδώ όμως δεν μιλάμε για αναβάθμιση όπως μας λένε, αλλά για συνολική υποβάθμιση της ποιότητας και του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης, των κατοίκων της περιφέρειας και των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, του Αγρινίου, του Μεσολογγίου, της Ναυπάκτου, της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας. Γι’ αυτό η μάχη μας, είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια και το δίκιο, και μας αφορά όλους.»

Η Χριστίνα Σταρακά έκλεισε την παρέμβαση της χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι «Ακόμη και αν προχωρήσουν σε αυτό το έγκλημα, όπως λέει και ο στίχος του γνωστού τραγουδιού, συνένοχους στον φόνο δεν θα μας έχουν».

Source: www.agriniopress.gr

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE