links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Μελομακάρονο κέικ, άλλειμμα, κρουασάν, παγωτό: Οι διαφορετικές «version» του..

μελομακάρονου

Νέες «version» γλυκών με βάση το μελομακάρονο.

Είναι το πιο παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων, πασπαλισμένο με μέλι και καρύδια. Τα μελομακάρονα, άλλοτε σκέτα κι άλλοτε «ντυμένα» με σοκολάτα, μαύρη ή λευκή, αποτελούν αγαπημένη γεύση και δεν λείπουν από κανένα εορταστικό τραπέζι

Επειδή, όμως, ποτέ δεν είναι αρκετή η ποσότητα, όσα γλυκά κι αν φάει κανείς την περίοδο των γιορτών, ζαχαροπλάστες και αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης έβαλαν τη φαντασία τους να δουλέψει και δημιουργούν νέες «version» γλυκών με βάση το μελομακάρονο.

Κέικ μελομακάρονου

Σε κάποιες περιπτώσεις, η ιδέα «γεννήθηκε» σε …άκυρη στιγμή. Όπως για παράδειγμα με τη ζαχαροπλάστη, Πέπη Μπέζα, η οποία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ενώ απολάμβανε το παγωτό της, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, σκέφτηκε να δημιουργήσει για τα Χριστούγεννα ένα κέικ μελομακάρονου. Έτσι άρχισε πολύ γρήγορα τις δοκιμές στο εργαστήριό της στην Πυλαία, παρά το γεγονός ότι φορούσε κοντομάνικο και η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου. «Βάζουμε φαντασία και μεράκι στα χριστουγεννιάτικα γλυκά και δουλεύουμε τις νέες συνταγές από το καλοκαίρι. Κι ενώ έτρωγα παγωτό, σκέφτηκα να βγάλω στην παραγωγή ένα κέικ μελομακάρονου. Γεμάτο με μυρωδιές Χριστουγέννων, με καρύδια, με κανέλα, πορτοκάλι, μπαχαρικά και βούτυρο», εξήγησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η κ. Μπέζα.

Από τις αρχές του φθινοπώρου είχαν παραχθεί τα πρώτα δείγματα για να διαπιστώσει εάν είναι καλή η συνταγή και τελικώς κατέληξε να το βγάλει την εορταστική περίοδο στην παραγωγή για τους πελάτες της. «Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και διαφορετικό κέικ, με βάση το μελομακάρονο», προσθέτει η ζαχαροπλάστης.

Και για τα μικρότερα παιδιά, αλλά και για όσους νιώθουν παιδιά, η κ.Μπέζα έχει βγάλει και χριστουγεννιάτικα μπισκότα τζίντζερμπρεντ με γεύση μελομακάρονου.

Μελομακάρονο στο …κουτάλι

Είναι μελομακάρονα που τρώγονται με το …κουτάλι. Ο Γιώργος Αυγέρος, γνωστός από τις δημιουργίες θεματικών σοκολάτας, ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δημιούργησε άλειμμα μελομακάρονου σε βάζο ώστε οι φανατικοί να τοποθετούν τη γεύση του γλυκού στη φέτα του ψωμιού ή να το τρώνε με το κουτάλι.

Διαβάστε ΕΔΩ την συνέχεια....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE