links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Πώς επανέρχεται η εκτροπή του Αχελώου.

Αναθεωρούνται τα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών-Με ισχυρά επιχειρήματα οι παρατηρήσεις της Περιφέρειας στη σχετική διαβούλευση-σήμερα εκδήλωση στο Μεσολόγγι

Από την Γενική Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών, Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού και ειδικότερα το Τμήμα Υδροοικονομίας, αναρτήθηκαν οι παρατηρήσεις και Προτάσεις επί των αναρτημένων προσχεδίων της 2ης Αναθεώρησης Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα Υδατικά Διαμερίσματα EL01, EL02 και EL04 καθώς και στο EL08 Θεσσαλίας στο πλαίσιο της δημόσιας Διαβούλευσης.

Να τονιστεί πως σήμερα Τετάρτη 22 Νοεμβρίου απο το πρωί, πραγματοποιείται στο Μεσολόγγι(αίθουσα εκδηλώσεων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας)  εκδήλωση διαβούλευσης της 2ης Αναθεώρησης των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΛΑΠ) στη Δυτική Στερεά. Η 2η Αναθεώρηση αφορά σε όλα τα υδατικά διαμερίσματα της χώρας.

Οι παρατηρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ειδικότερα για τη Θεσσαλία, έχουν τη δική τους ιδιαίτερη σημασία, μιας και αφορούν στην εκτροπή του Αχελώου, που ξεκάθαρα επιχειρείται μέσα από τα σχετικά προσχέδια που τέθηκαν προς διαβούλευση.

Οι συνολικές παρατηρήσεις της Περιφέρειας ΕΔΩ

Ειδικότερα τώρα, οι παρατηρήσεις της ΠΔΕ σχετικά με τα έργα εκτροπής 250 εκ. κμ από τον Αχελώο προς τη Θεσσαλία με επανασχεδιασμό του φράγματος της Συκιάς, προσχέδια EL04 και EL08, αναφέρουν αναλυτικά:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE