links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Απένταξη αντιπλημμυρικών έργων στην Αμφιλοχία από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών πραγματοποίησε ο Παύλος Σαράκης, Βουλευτής Επικρατείας με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: 

Κύριοι Υπουργοί,

Πικρία προκαλεί, όπως πληροφορηθήκαμε, στην Αιτωλοακαρνανία η πληροφορία που διακινείται ότι αντιπλημμυρικό έργο της απεντάσσεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Πρόκειται για τα Εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας –Αμφιλοχίας και Βάλτου Ν. Αιτωλοακαρνανίας (Α’ Φάση) (υποπράξη 2, κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5162260, προϋπολογισμός 79.010.000 ευρώ). Τα εν λόγω έργα ήταν ενταγμένα στο «Ελλάδα 2.0», και συγκεκριμένα στον πυλώνα 1 «Πράσινη Μετάβαση», στονάξονα1.4«Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας» και στη δράση 16882 «Αντιπλημμυρικά έργα» συνολικού προϋπολογισμού 182.485.000 ευρώ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε, εάν ισχύει η πληροφορία περί απένταξης των εν λόγω εγγειοβελτιωτικών έργων κι αν πράγματι ισχύει, απαριθμήστε μας τους λόγους απένταξης αυτών από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΣΑΡΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE