links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Κοτόπιτα με φέτα από τη Νεκταρία Κοκκινάκη.

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπιτα με φέτα από τη Νεκταρία Κοκκινάκη

Κοτόπιτα από τη Νεκταρία Κοκκινάκη... Η σεφ ετοιμάζει την ωραιότερη πίτα που έχετε δοκιμάσει...

Υλικά – Κοτόπιτα

1 κοτόπουλο
2 καρότα
4 κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνης
5 κόκκοι πιπέρι
150 γραμμ. ρύζι Καρολίνα
3 αβγά
400 γραμμ. φέτα
200 γραμμ. βούτυρο
Αλάτι πιπέρι
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο

Διαδικασία

Βράζετε το κοτόπουλο σε αρκετό νερό μέχρι να καλυφτεί με 1 κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τη δάφνη και τους κόκκους πιπέρι. Αφαιρείτε με μια κουτάλα τους αφρούς που θα βγάλει και μαγειρεύετε 1 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνετε το ζωμό και τον κρατάτε στην άκρη. Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και κόβετε σε μικρά κομμάτια τα βρασμένα καρότα και κρεμμύδι. Αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει για λίγο. Σε μια κατσαρόλα βάζετε 350 ml από το ζωμό που κρατήσατε να βράσει.

Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να ψηθεί. Αφού έχει κρυώσει το κοτόπουλο ξεψαχνίζετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτετε τα κομμένα καρότα. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε μια κουταλιά βούτυρο και σοτάρετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύετε μερικές φορές. Ενώνετε το ρύζι με το κοτόπουλο και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει για λίγο. Προσθέτετε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύετε να ενωθούν. Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Λιώνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και λαδώνετε το ταψί.

Στρώνετε 3 φύλλα κάτω ραντίζοντας με βούτυρο ενδιάμεσα τα φύλλα. Στρώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα και θρυμματίζετε τη φέτα. Καλύπτετε με άλλα 3 φύλλα βουτυρώνοντας ξανά ενδιάμεσα τα φύλλα και όλη την επιφάνεια. Ραντίζετε με λίγο νερό και κόβετε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 50-60 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Source: eleftherostypos.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE