links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Νέο Toyota Hilux GR Sport II: Το καλύτερο Hilux που έγινε ποτέ;

Toyota Hilux GR Sport II
www.topgeargreece.gr

Κατά τα πρότυπα του Ford Ranger Raptor, η Toyota παρουσίασε την δεύτερη εκδοχή της κορυφαίας έκδοσης GR Sport για τη σειρά Hilux ενισχύοντας τα σπορτίβ χαρακτηριστικά σε ένα κατά τα άλλα ικανό pick up.

Η σειρά Hilux κυκλοφορεί στις διεθνείς αγορές από το 1968. Το δημοφιλές pick up της Toyota έχει κερδίσει αρκετές φορές το ράλι Ντακάρ και έχει χτίσει το όνομά του στη βάση της ανθεκτικότητας και της αξιοπιστίας. Η εταιρεία παρουσίασε το 2022 μια κορυφαία έκδοση GR Sport πάνω στην υφιστάμενη 8η γενιά του Hilux που το 2020 ανανεώθηκε στα σημεία και κυκλοφορεί μέχρι σήμερα.

Η νέα έκδοση Hilux GR Sport II προχωρά ένα βήμα παραπέρα την εξέλιξη του κορυφαίου pick up ενσωματώνοντας μικρές αλλαγές που βελτιώνουν κυρίως τη συμπεριφορά του μοντέλου.

Toyota Hilux GR Sport II

Σε σχέση με τις απλές εκδόσεις Hilux, η GR Sport II έχει μεγαλύτερα μετατρόχια – κατά 140 mm μπροστά και 155 mm πίσω – αλλάζοντας το ίχνος του αυτοκινήτου και βελτιώνοντας κατ' επέκταση τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. 

Toyota Hilux GR Sport II

Βελτιώσεις έχουν υποστεί επίσης οι αναρτήσεις, τα φρένα και το σύστημα διεύθυνσης που έχει καλύτερη απόκριση. Παράλληλα έχει βελτιωθεί και η γωνία προσέγγισης εμποδίου φθάνοντας τις 30 μοίρες.

Σε ότι αφορά στον κινητήρα δεν έχουμε αλλαγές. Παραμένει ο τετρακύλινδρος turbo diesel με άμεσο ψεκασμό common rail στα 2,8 λίτρα με ισχύ 204 ίππων και μέγιστη ροπή στα 500 Nm. Παρέα κι ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Το όλο σύστημα προσφέρει στο κορυφαίο Hilux την ικανότητα ρυμούλκησης έως 3.500 kg με οφέλιμο φορτίο μεταφοράς στα 1.000 kg.

Μοναδικά στοιχεία έσω-έξω

Η επιβλητική παρουσία του Hilux GR Sport II οφείλεται στους νέους προφυλακτήρες, στη μαύρη μάσκα G mesh με το κλασικό λογότυπο της Toyota, στις ανασχεδιασμένες μαύρες ζάντες 17 ιντσών και στα κόκκινα ελατήρια και δαγκάνες της ανάρτησης και των φρένων, αντίστοιχα.

Toyota Hilux GR Sport II

Στο εσωτερικό υπάρχουν σουέτ και δερμάτινα σπορ καθίσματα με ενισχυμένη πλευρική στήριξη και το πιο πρόσφατο σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect, το οποίο λειτουργεί με οθόνη αφής 8 ιντσών και δέχεται αναβαθμίσεις over-the-air.

Οι πωλήσεις της νέας έκδοσης Hilux GR Sport II αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους όμως οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τον Ιούνιο του 2024.

Top Gear Greece
Source: www.topgeargreece.gr

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE