links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Υποψήφιοι πρωθυπουργοί στην Αιτωλοακαρνανία με τα…. έργα άλλων..

Με τη σημερινή ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Αγρίνιο εγκαινιάζεται ο κύκλος των προεκλογικών επισκέψεων των πολιτικών αρχηγών στην Αιτωλοακαρνανία, ενόψει των εκλογών της 21 Μαΐου.

Το ζητούμενο είναι τι θα πουν οι πολιτικοί αρχηγοί και περισσότερο ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας, αυτοί δηλαδή που κυβέρνησαν τη χώρα, σε σχέση με τα τοπικά προβλήματα.

Σε όλες τις προεκλογικές περιόδους του παρελθόντος οι πολιτικοί αρχηγοί στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, έρχονται συνήθως με πολλές υποσχέσεις και λόγια παρηγοριάς, για το γεγονός ότι η περιοχή είναι αδικημένη αναπτυξιακά. Από εκλογές σε εκλογές βέβαια η τοπική κοινωνία έχει διαπιστώσει ότι οι περισσότερες υποσχέσεις δεν εκπληρώθηκαν ή ότι αυτονόητα πράγματα παρουσιάστηκαν ως σπουδαία και τρανά επιτεύγματα.

Όμως η Αιτωλοακαρνανία δεν αντέχει άλλο αυτή τη στάση από τους κυβερνώντες. Για παράδειγμα η ολοκλήρωση φέτος του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο – Αμβρακία, θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ ως επίτευγμα; Ένας δρόμος 48χλμ που χρειάστηκε 13 χρόνια για να κατασκευαστεί δυστυχώς πλέον δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως κάτι θετικό. Έχουν μήπως κάτι να πουν ο Κ. Μητσοτάκης και ο Αλ. Τσίπρας για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό; 

Ο Αλ. Τσίπρας το 2014 έλεγε στο Αγρίνιο ότι ήταν έγκλημα το γεγονός ότι ο αυτοκινητόδρομος πέρασε τόσο μακριά από το Αγρίνιο… Στη συνέχεια όμως ως πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτα τουλάχιστον για να ωριμάσει από άποψη μελετών το έργο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά παρουσίαζε την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, που στο μεσοδιάστημα λόγω των καθυστερήσεων είχε αποκτήσει το προσωνύμιο «αιωνία», ως σπουδαίο επίτευγμα. «Εμείς βγάλαμε την Αιτωλοακαρνανία από την απομόνωση» είχε πει το 2019 στην προεκλογική του ομιλία στο Αγρίνιο, όμως το έγκλημα για τη κάθετη σύνδεση του Αγρινίου το είχε ξεχάσει.

Διαβάστε την συνέχεια στο: www.agrinioculture.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE