links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Χριστίνα Σταρακά: “Δεν είναι λύση τα στεγαστικά δάνεια” – Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την αποκλιμάκωση στις τιμές των ενοικίων

Χριστίνα Σταρακά: “Δεν είναι λύση τα στεγαστικά δάνεια” – Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την αποκλιμάκωση στις τιμές των ενοικίων Στο μείζον ζήτημα της στέγασης αναφέρεται η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Αιτωλοακαρνανία Χριστίνα Σταράκα υπογραμμίζοντας ότι τα στεγαστικά δάνεια δεν είναι λύση.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζει τις θέσεις του Κινήματος για την αποκλιμάκωση στις τιμές των ενοικίων.

Τι αναφέρει στην ανάρτησή της η Χριστίνα Σταρακά:

Είμαστε η πρώτη χώρα στην ΕΕ σε έξοδα στέγασης για ενοίκια κλπ. με κύρια θύματα τα νέα ζευγάρια και τους φοιτητές. Πραγματική λύση δεν είναι να δημιουργήσουμε πελάτες στεγαστικών δανείων για τις τράπεζες, όπως κάνει σήμερα η ΝΔ, αλλά να αποκλιμακωθούν με γενναίες κινήσεις οι τιμές των ενοικίων. Για τον λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ, βλέποντας τα αντίστοιχα παραδείγματα κοινωνικής στέγης σε Ισπανία, Πορτογαλία και Αυστρία, πρωτοπόρησε στην Ελλάδα προτείνοντας:

  • Δημιουργία δημόσιας δεξαμενής 150.000 κατοικιών, είτε νεόδμητων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, είτε μέσω ανακατασκευών κλειστών κατοικιών, δίνοντας φορολογικά κίνητρα.
  • Οι κατοικίες αυτές θα διατίθενται προς ενοικίαση με χαμηλό αντίτιμο και με βάση κοινωνικά κριτήρια. Έτσι, θα παρασυρθούν οι τιμές προς τα κάτω στην αγορά ενοικίου γενικότερα.
 
Source: sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE