links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Σύλλογος οικιστών Καινούργιου & Αμφιλοχικού Άργους ''ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ''

Από το 2017 το νέο Δ.Σ προχώρησε στην οργάνωση του συλλόγου. Μετά από απόφαση της Γ.Σ. δημιουργήσαμε ομάδα εθελοντικής εργασίας για να πραγματοποιήσουμε μικρά έργα στους οικισμούς μας. 
 
Πήραμε την έγκριση από τη Δημοτική Αρχή και ξεκινήσαμε την υλοποίηση.
 
Αγοράσαμε πέτρα για την πλατεία αλλά και για άλλα τοιχία στήριξης.
Διαμορφώσαμε τους χώρους για την πλατεία με μηχάνημα καθαρισμού.
Φέραμε τοπογράφο μηχανικό και μας έβγαλε μελέτη καθώς και το τοπογραφικό.
Πήραμε άδεια από την αρχαιολογία, αφού τα καταθέσαμε στο δήμο ζητήσαμε τη βοήθεια για τά οικοδομικά υλικά (τσιμέντο, σίδερα, αμμοχάλικο).
Η ομάδα εργασίας ξεκίνησε το χτίσιμο του περιγράμματος της πλατείας.
Η πλατεία έχει τρία επίπεδα,το πρώτο είναι 150 τ.μ, το δεύτερο και κυρίως τμήμα είναι 420 τ.μ. το τρίτο είναι 150 τ.μ. κυρίως χώρος στάθμευσης. Μετά από πέντε χρόνια η πλατεία έχει χτιστεί περιμετρικά και έχουν τοποθετηθεί πυλώνες φωτισμού, απομένει η πλακόστρωση.
 
Τοποθετήσαμε πινακίδες σήμανσης με την ένδειξη "Καινούργιο" και ιερός Ναός Πέτρου και Παύλου.
Προχωρήσαμε στην ανάπλαση του παλαιού εικονοστασίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου το οποίο χτίστηκε το 1950 όταν και εγκαταστάθηκε η πρώτη οικογένεια στον οικισμό. Εκτός από τις ενέργειες και τη συμμετοχή του συλλόγου το μεγαλύτερο κόστος το ανέλαβε η οικογένεια Κωνσταντίνου Θεοδοσίου.
Έγιναν διαπλατύνσεις του κεντρικού δρόμου ο οποίος ήταν στενός και σε ορισμένα σημεία υπήρχε πρόβλημα όταν διασταυρώνονταν δύο οχήματα.
 
Το προεδρείο καθώς και μέλη του συλλόγου ζήτησαν από τους συνδημότες μας να παραχωρήσουν έδαφος από τα κτήματα τους για να γίνει ο δρόμος διπλής κατεύθυνσης.
 
Ανταποκρίθηκαν όλοι στο κάλεσμα αυτό,ο σύλλογος ανέλαβε με την ομάδα εργασίας να αποκαταστήσει τους φράχτες τών κτημάτων.
 
Παρακάτω αναφέρονται τα τμήματα καθώς και πάροχοι συνδημότες μας τους οποίους και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ.
1. Διαμάντης Ναπολέων 120 μ. × 2μ.
2. Χαρίτος. 130μ. × 2μ.
3. Κουρκούτας 130μ. × 3μ.
4. Παπαζεέκος Κων/νος 150μ.× 3μ.
5. Μίγδος Γεώργιος. 40μ. × 2,5 μ.
 
Κατασκευάσαμε στην είσοδο του οικισμού τοιχίο στήριξης (65μ. × 1μ.) με οπλισμένο σκυρόδεμα για την διαπλάτυνση του δρόμου. Στο ίδιο σημείο έγινε διαπλάτυνση της στροφής και κατασκευάσαμε πέτρινο τοιχίο (αποκατάσταση του παλαιού) 25μ. × 1μ. ιδιοκτησίας Παπαζέκου Κωνσταντίνου.
 
Κατασκευάσαμε τοιχίο 50μ.× 2 (για την άρση της επικινδυνότητας) με σκυρόδεμα στον αγροτικό δρόμο προς Μπωτόκο και τοποθετήσαμε κιγκλίδωμα προστασίας.
 
Πραγματοποιήσαμε την διαπλάτυνση του δρόμου εντός του οικισμού (60μ.× 2,5μ.). Η παραχώρηση έγινε από τον κύριο Πότσιο Αθανάσιο του Θεοφάνη ο οποίος μας έδωσε και όλη την πέτρα από το παλαιό πέτρινο σπίτι του. Με αυτή την πέτρα κατασκευάσαμε τοιχίο στήριξης στον δρόμο πού έγινε η διάνοιξη... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ Θανάση!!
 
Κατασκευάσαμε πέτρινο τοιχίο στήριξης εντός οικισμού 50μ. × 2μ. με εθελοντική εργασία και έσοδα του συλλόγου.
 
Κατασκευάσαμε πέτρινα κολονάκια και τοποθετήσαμε και κιγκλίδωμα για την προστασία των κατοίκων αλλά και για εικαστική οπτική εικόνα.
 
Προχωρήσαμε στον καθαρισμό του παλαιού πηγαδιού στη θέση Μπωτόκος καθώς και στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου (τοιχία - χαλικοστρωση του δρόμου).
 
Η ομάδα εργασίας κάθε χρόνο τον Ιούνιο φροντίζει για τον καθαρισμό του δρόμου εντός οικισμού και δημιουργία ζώνης πυροπροστασίας.
 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΈΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ
 
1. Το Δ.Σ του συλλόγου μας κάθε χρόνο διοργανώνει χοροεσπερίδα στον αύλειο χώρο της εκκλησίας. Η εκδήλωση έχει οριστεί στις 29/6, ημέρα γένεσης τού συλλόγου καθώς και εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Κτητορες τής εκκλησίας είναι η οικογένεια Παύλου Τσιατσιμά.Στην αγιογράφηση συμμετείχαν όλοι οι κάτοικοι τού οικισμού. Η εκκλησία θεμελιώθηκε στις 9/10/2012 Αγιασθη 29/6/2013.
 
2. Το Δ.Σ διοργανώνει και στην Αθήνα χοροεσπερίδα με την συμμετοχή όλων των απανταχού συγχωριανών μας.
 
3. Κάθε χρόνο ο σύλλογος κυκλοφορεί ημερολόγιο με την χορηγία φίλων επιχειρηματιών. Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ!!
 
Αγαπητοί φίλοι τίποτα δεν θα γινόταν στον οικισμό χωρίς την βοήθεια του Δήμου μας. Εκτιμούμε και τιμούμε τους ανθρώπους πού είναι δίπλα μας και οι οποίοι εκτιμούν την προσπάθεια μας για προσφορά και την ενεργή συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα τού Δήμου μας.
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ όλους τους προέδρους και τα Δ.Σ. των συλλόγων της περιοχής μας πού συνεργαζόμαστε για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Όλοι μαζί θα βοηθήσουμε για την ευημερία τού Δήμου μας.
 
Ο Δήμος μας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, έχει θερμές και καθαρές παραλίες κατάλληλες για ανθρώπους με ρευματολογικά προβλήματα, έχει θαυμάσια ορεινά χωριά καταπράσινα από έλατα, έχει την λίμνη τού Αχελώου ποταμού που μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά, έχει θερμά λουτρά, έχει θρησκευτικό τουρισμό, έχει αυξημένη κτηνοτροφία η οποία θέλει στήριξη και οργάνωση, έχει ελαιοπαραγωγή, ιχθυοκαλλιέργειες και πολλά άλλα φυσικά κάλλη. 
Χρειάζεται όμως συμμετοχή και συνεργασία από όλους μας καθώς και πρωτοβουλίες από την Δημοτική αρχή για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης τού Δήμου μας.
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΕΣ ΤΟΎ ΣΥΛΛΌΓΟΥ
 
Οι σύλλογοι πέρα από τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς οφείλουν να ενδιαφέρονται και για κοινωνικά θέματα όπως ορίζει το καταστατικό τους.Το Δ.Σ. του συλλόγου μας συνεργάστηκε με όλους τους συλλόγους του Δήμου μας καθώς και με τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων Αμπελακίου, Λουτρού και Σαρδινίων και στείλαμε υπομνήματα με αιτήματα προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την επίλυση προβλημάτων της περιοχής μας.
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ 
 
1. Για τις υποδομές όπως ύδρευση - άρδευση, ασφαλτόστρωση κεντρικών δρόμων καθώς και των αγροτικών δρόμων, αποχέτευση και ηλεκτροφωτισμός οικισμών, καθαρισμός παραλιών και ασφαλτόστρωση των δρόμων που οδηγούν στις παραλίες.
 
2. Έγγραφα προς περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αίτημα για αντιπλημμυρικά έργα στους ποταμούς Ξηροπόταμος - Μπωτόκος - Κρικελιώτης καθώς και τους χειμάρρους Καλαμούλα και Λυμπα πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
 
3. Έγγραφα προς περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αιτήματα: α) κατασκευή κόμβου στην διασταύρωση προς Αμπελάκι - Αριάδα και σε όλους τούς οικισμούς του Κάμπου.
β) Κατασκευή κόμβου στο τοπικό διαμέρισμα Λουτρού στην διασταύρωση προς Σταθά και ορεινό βάλτο και προς παραλία Αράπη. Είναι εντός οικισμού και θα έπρεπε να έχει γίνει χθες όμως μέχρι στιγμής και μετά από δύο έγγραφα η περιφέρεια κωφεύει.
 
4. Έχουμε καταθέσει έγγραφο με την υπογραφή του συλλόγου Λουτρού και περιχώρων και Αριάδος στο Δήμο για την χωροθέτηση της προτομής της Δώρας Στράτου. Της οφείλουμε την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς όσον αφορά την δημοτική μας παράδοση, δημοτική μουσική, παραδοσιακές στολές την οποία την παρουσίασε σε όλων τον κόσμο. Είναι η μικρότερη τιμή για την μεγάλη Ελληνίδα η οποίο γεννήθηκε στο Λουτρό Βάλτου.
 
5. Συν υπογράψαμε έγγραφο προς την εφορία Αρχαιοτήτων Λευκάδος και Αιτωλοακαρνανίας και το οποίο κοινοποιήσαμε στο υπουργείο πολιτισμού - Περιφέρεια και Δήμο Αμφιλοχίας με αίτημα την αξιοποίηση ανασκαφικά του χώρου του Αρχαίου Αμφιλοχικού Άργους.
 
Αγαπητοί μας συγχωριανοί και συνδημότες εμείς δεν σταματάμε να εργαζόμαστε, θέλουμε να συμμετέχετε όλοι σε αυτό τον όμορφο αγώνα του εθελοντισμού και της προσφοράς. Είμαστε εδώ και σας περιμένουμε, έχουμε πολλά να προσφέρουμε.
 
Εμείς δεν σταματάμε να ΟΡΑΜΑΤΙΖΌΜΑΣΤΕ!!! 
 

Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

Πρόεδρος: Τσιατσιμάς Παύλος
Αντιπρόεδρος:
Πότσιος Κώστας
Γ. Γραμματέας:
Πότσιος Σωτήρης
Ταμίας:
Τσιατσιμά Μαριαλένα
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE