H πιο Εύκολη Τυρόπιτα
Υλικά για τη ζύμη
- 250 ml νερό
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ Lurpak ελαφρύ με ελαιόλαδο
Υλικά για τη γέμιση
- 100 γρ. ARLA τυρί κρέμα
- 100 γρ. ARLA μοτσαρέλα
- 100 γρ. ARLA σκληρό τυρί
Εκτέλεση για τη γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μας τα τυριά, με ένα κουτάλι, ώσπου να γίνουν ένα μείγμα.
Εκτέλεση για τη ζύμη
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμαράκι.
Αλείφουμε ένα μπολ με βούτυρο, βάζουμε μέσα το ζυμάρακι μας και κλείνουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα.
Αφού ξεκουραστεί το ζυμαράκι μας, το κόβουμε σε 6-8 ίσα μέρη.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με την βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα.
Απλώνουμε σε κάθε φύλλο λίγη από τη γέμιση και κλείνουμε τις τυρόπιτες
μας σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας περιμετρικά με ένα πιρούνι.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά και το βουτυρώνουμε ελαφρώς.
Τοποθετούμε μία μία τις τυρόπιτες,μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δυο πλευρές.
Εύκολη Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδος lurpak
- 100 γρ. φέτα
- 200 γρ. μιξ τυριών Arla
- 100 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 150 ml γάλα πλήρες
- 2 μεσαία αυγά
- Ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, το γιαούρτι με τα αυγά και το γάλα.
Έπειτα, σε ένα πιάτο, θρυμματίζουμε την φέτα μας.
Στην συνέχεια, σε ένα μπρικάκι, λιώνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να μην κάψει.
Αμέσως μετά, ρίχνουμε όλα τα υλικά μας, στο μπολ με το γιαούρτι, τα αυγά και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
Τέλος, αδειάζουμε σε ένα πυρέξ, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό
χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στον αέρα,
στους 170-180, για περίπου μισή ώρα.
Τυρόπιτα στην τοστιέρα
Υλικά
- 150 γρ. τυρί φέτα
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μεσαίο αυγό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ, το αυγό μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε και την φέτα, που πριν έχουμε τρίψει και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα ζυμαράκι.
Αμέσως μετά, τοποθετούμε το ζυμαράκι μας ανάμεσα σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το ανοίγουμε με τα χέρια μας, περίπου στο μέγεθος της τοστιέρας μας.
Κλείνουμε καλά το χαρτί, δημιουργώντας έναν εικονικό φάκελο.
Τέλος, ψήνουμε σε ζεσταμένη τοστιέρα για 15 λεπτά.
dimitriosmakriniotis.gr |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου