Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας, βρεθήκαμε στην Ορεινή Λευκάδα στο μικρό και φιλόξενο χωριό Πηγαδησάνοι, εκεί όπου η φίλη μας η Όλγα, μας μαγειρεύει με υλικά του τόπου της, την παραδοσιακή Λευκαδίτικη ρυζόπιτα.
Πρόκειται για μία λευκαδίτικη συνταγή, η οποία είχε ξεχαστεί στο πέρασμα του χρόνου αλλά η ίδια συνεχίζει να την φτιάχνει ακόμη και σήμερα.
Υλικά:
Το χωριό Πηγαδησάνοι
1 λίτρο γάλα
1 κούπα του τσαγιού ρύζι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
5 αυγά
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 λίτρο νερό για να βράσουμε το ρύζι
Προαιρετικά φέτα βαρελίσια
2 κουταλιές ψιλό σιμιγδάλι
Αν κρατήσουμε τις παραδόσεις μας, θα αντέξουμε στο χρόνο, όλα όσα μάθαμε κι όσα μας δίδαξε η ζωή να τα μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους να τα κρατήσουν κι αυτοί για να συνεχιστούν οι όμορφες παραδόσεις μας και να κρατήσουμε την πατρίδα μας όρθια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου