links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Κάστρο Γρίβα: Το άγνωστο κάστρο του Αλή Πασά με την υπέροχη θέα στο Ιόνιο.

Το Κάστρο του Γρίβα ή Φρούριο του Τεκέ βρίσκεται πάνω σε έναν βραχώδη λόφο πολύ κοντά στη γέφυρα της Λευκάδας και προσφέρει μοναδική θέα προς το νησί, τον Αμβρακικό και το Ιόνιο - Δείτε τις εικόνες από ψηλά

Λίγο πριν τη Λευκάδα, ταξιδεύοντας από τη Βόνιτσα προς το νησί, πάνω σε έναν βραχώδη λόφο υψώνεται ένα άγνωστο σε πολλούς κάστρο, το οποίο έχει τη δική του μεγάλη ιστορία. Ο λόγος για το Κάστρο του Γρίβα ή Φρούριο του Τεκέ. Χτισμένο σε ένα σημείο με υπέροχη θέα προς τον Αμβρακικό, το Ιόνιο, αλλά και τη Λευκάδα, το κάστρο αυτό προσφέρει στους επισκέπτες υπέροχες εικόνες, ειδικά κατά το ηλιοβασίλεμα.

Το Κάστρο του Γρίβα χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα από τον Αλή Πασά, σε ένα ιδιαίτερο και κομβικό σημείο, με σκοπό να κατακτήσει το νησί της Λευκάδας. Ο λόφος που είναι χτισμένο το φρούριο βρίσκεται σε μια λωρίδα στεριάς που εισχωρεί στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τη γέφυρα της Λευκάδας. Σημείο καθόλου τυχαίο, καθώς η θέση του είναι τέτοια που ελέγχει τον θαλάσσιο αλλά και τον από ξηράς δρόμο που ενώνει την Αιτωλοακαρνανία με το νησί.

video: CHRIS.P-LifeAfterGravity

Source: www.reader.gr


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE